Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darázsfészek 4. - kakaós, fahéjas

Darázsfészek 4. - kakaós, fahéjas
Darázsfészek 4. - kakaós, fahéjas
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Míg iskolába jártam, anyukám sokszor sütötte ezt a sütit, ami tulajdonképpen a bolti kakaós csiga háziasított változata. Reggelire kitűnő finomság volt egy gyereknek.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A locsoláshoz

ajánlat

Tejjel fogyasztva isteni finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a tejben pici cukorral és egy csipet sóval megkelesztjük.
  2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kb. rétestészta keménységű lesz.
  3. Egy kendővel letakarjuk, és picit kelni hagyjuk.
  4. Ha megkelt, vékonyra nyújtjuk, rákenjük a tölteléket.
  5. Összesodorjuk, és kb. 4 cm-es darabokra vágjuk.
  6. A tésztadarabokat állítva a tepsibe rakjuk, 1 cm távolságot hagyva közöttük. 
  7. Újra hagyjuk kicsit kelni addig, míg a darabok egymáshoz nem érnek.
  8. Előmelegített sütőben sütjük, mikor pirulni kezd a teteje, meglocsoljuk a vaníliás tejjel.
  9. Ha kész, vaníliás porcukorral megszórjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 25x25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 761
elküldve: 2
receptkönyvben: 89
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

dudás ildikó

Mióta szakács: 2010.10.17.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós-fahéjas kalácsok, kakaós darázsfészek, fahéjas darázsfészek

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1318
finomliszt 75 dkg
tojás 3 db
tojássárgája 2 db
élesztő 3 dkg
mangalica zsír 9 dkg
tej 3 dl
1 csipet
cukor 5 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 ek
fahéj 1 kk
tej 1.5 dl
vaníliás cukor 1 csomag