Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós-csemege mixes csiga

Kakaós-csemege mixes csiga
Kakaós-csemege mixes csiga
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A minap láttam a TV-ben egy nagyon hasonló csigát, de annak valami flancos neve volt... Ez nem ugyanaz, mert csak úgy a szemem sarkából nézegettem, de nagyon kis tetszetősnek tűnt. Elkészítettem... Szerintem nagyon finom, puha, ropogós magokkal teli... hmmm... nagyszerű finomság! :-)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a tészta összetevőit. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy inkább lágy legyen a tészta! Meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük.
  2. A tésztát téglalappá nyújtjuk, kb. kisujjnyi vastagságúra.
  3. Megkenjük olvasztott vajjal, majd rászórjuk a cukorral elkevert kakaót. Ráterítjük a "csemege mixet", kissé belenyomjuk, majd feltekerjük.
  4. Lehetőleg magas falú - kivajazott - tepsibe tesszük, nem túl szorosan. A maradék olvasztott vajjal átkenjük, és a szép pirult színért egy kevés tojásfehérjével is lekenjük.
  5. 20 percet pihentetjük, majd előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 393
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolán

Mióta szakács: 2010.01.13.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós csiga magvakkal, magos mazsolás kakaós csiga, kakaós csiga

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szuszi
Jolán / szuszi Wed, 2013-02-20 14:23

Kedves Veronika !
Célszerű a puha vajat a cukorral és a kakóval kikeverni és úgy kenni a tésztára, majd erre szórni a magvakat és kissé belenyomogatni tenyérrel és úgy feltekerni.
üdv Jolán

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2013-02-20 08:26

Kedves Jolan! Megszeretnem sutni ezt a csigat, nagyon tetszik a recept. Azt szeretnem csak kerdezni, hogy a vajat a toltelek ala teljesen fel kell olvasztani, vagy csak nagyon puha allapotban kell rakenni a tesztara? Elore is koszonom a valaszt, udv. Veronika

1113
finomliszt 50 dkg
tej 2 dl
élesztő 2.5 dkg
cukor 8 ek
tojássárgája 2 db
narancshéj 1 narancsból nyert
tejföl 2 ek
1 csipet
vaj 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
cukor 5 dkg
diákcsemege 15 dkg
vaj 5 dkg