r
Nosalty Logó

Kakaós csiga 10. - sütőporos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Áfonya
Kakaós csiga 10. - sütőporos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1087 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4347 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 407 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1231.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    538 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 1087 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.4 g

Zsír

  • Összesen
    222.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4927.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    1100 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    2138 mg
  • Nátrium
    1211 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    500.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2280 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    838 micro
Összesen 4347 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 407 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1 órára a hűtőbe rakjuk pihenni.
  2. Utána vékonyra, kb. 2-3 mm vastagra, és 15-20 cm szélesre kinyújtjuk.
  3. Megkenjük a felvert tojással és vastagon megszórjuk kakaóval.
  4. Szorosan feltekerjük, és 5-7 mm vastag szeletekre vágjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, hagyjunk köztük helyet, mert nőni fognak.
  6. Kenjük meg a tetejüket felvert tojással.
  7. 150-180 fokon süssük őket 20 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 59678
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 11.

Ajánló

Bármelyik napszakban fogyasztható, akár nasinak is beillik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós csiga 10. - sütőporos
Áfonya 8 recept

Nagyon szeretjük a kakaós csigát, de eddig lusta voltam nekiállni sütni. Ezt a receptet egy ismerősöm ajánlotta, kiváltva ezzel az élesztős tészta kelesztését. Ezekből kb. 5-6 cm-es kis csigák lesznek, amelyek inkább roppanósak egy kicsit, de az íze az teljesen ugyanaz, mint az ismert  kakaós csigának.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

13 magyaros leves, amitől paprikabajszod lesz

A magyar konyha igen sokszínű, eggy valami azonban szinte minden ételére jellemző: a paprika mértékeket nem ismerő használata. Az alábbi leveseken is mind meglátszik, hogy magyarosak, hisz' piros fűszerbajusz marad kanalazásuk után az ajkakon.

Nosalty

További cikkek

Így neveld a hortenziát, hogy tündérországban érezhesd magad

A hortenzia bokros, halványabb színekben tetszelgő, de annál kellemesebb látványt nyújtó kerti növény. Jól mutat sövény mellett is, virágszigeteit jó érzés elnézegetni a reggeli kávé kortyolgatása közben. Ahhoz, hogy mesébeillő virágokat hozzon, adunk nektek néhány ötletet!