r
Nosalty Logó

Csokis piskótarolád

Sonce
Csokis piskótarolád
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A töltelékhez

355
Kalória
9.4g
Fehérje
65.8g
Szénhidrátok
6.8g
Zsír
49.7g
Víz
180g
Koleszterin
3.5g
Rost
46.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótalaphoz

A töltelékhez

Összesen 355 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótalaphoz

A töltelékhez

Összesen 2125 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótalaphoz

A töltelékhez

Összesen 190 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    948.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 355 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5689.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1495 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    2177 mg
  • Nátrium
    1590 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.7 g
  • Cukor
    281 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    298.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    880 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1480 micro
Összesen 2125 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 190 kcal

Elkészítés

A piskótalaphoz

  1. Előmlegítjük a sütőt, és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. A tésztához szétválasztjuk a tojásokat. Először csak lágy habot készítünk belőle, amelyhez apránként hozzáadjuk a cukor felét , aztán tovább verjük, amíg jó kemény és fényes nem lesz. A tojássárgáját a maradék cukorral,a kakaóval jól elvegyítjük.
  3. A kakaós tojássárgájás masszába óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét. A masszát beleöntjük a gáztepsinkbe.
  4. A piskótát megsütjük.
  5. Ezalatt elkészítjük a pudingot a cukorral és a tejjel, majd hagyjuk hűlni.
  6. A megsült piskótát még melegen átemeljük egy nedves konyharuhára, majd óvatosan feltekerjük, és hagyjuk hűlni.
  7. Amikor kihűlt, megkenjük vékonyan baracklekvárral és a kihűlt pudinggal. (Nekem volt itthon diólekvárom, és azzal kentem meg.)
  8. Majd mégegyszer, most óvatosabban feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni. Lehet tenni a tetejére porcukrot, de én anélkül jobban szeretem.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Stahl Judit Gyors édességek könyvében találtam ezt a piskótarolád receptet, de mint mindig, most felturbóztam egy kicsit.

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...