r
Nosalty Logó

Mandarinos fatörzs

NS
Mandarinos fatörzs
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

a piskótához

a töltelékhez

a díszítéshez

a bevonáshoz

589
Kalória
12.2g
Fehérje
61.1g
Szénhidrát
33.8g
Zsír
100.8g
Víz
169.3g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
39.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

a piskótához

a töltelékhez

a díszítéshez

a bevonáshoz

Összesen 589 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

a piskótához

a töltelékhez

a díszítéshez

a bevonáshoz

Összesen 3524 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

a piskótához

a töltelékhez

a díszítéshez

a bevonáshoz

Összesen 223 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    100.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    305 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 589 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    73.2 g

Zsír

  • Összesen
    202.7 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1016 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2378 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    1064 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    366.7 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    604.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    882 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    782 mg
  • Retinol - A vitamin:
    723 micro
  • α-karotin
    455 micro
  • β-karotin
    793 micro
  • β-crypt
    1831 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1893 micro
Összesen 3524 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 223 kcal

Elkészítés

a piskótához

  1. Mérjük ki a lisztet, a kakaóporral együtt szitáljuk át, és adjuk hozzá a sütőport.
  2. Válaszuk ketté a tojásokat, adjuk a fehérjéhez a cukrot, és verjük kemény habbá. A sárgáját keverjük össze, és adjuk a felvert fehérjéhez, majd nagy mozdulatokkal keverjük bele.
  3. Adjuk hozzá a kakaóporos-sütőporos lisztet, és dolgozzuk krémes tésztává.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és a lapátkanállal egyenletesen szétterítjük.
  5. 190 fokra előmelegített villany sütőben 15 percet, légkeveréses sütőben 175 fokon 20 percet sütjük.
  6. Az elkészült piskótát borítsuk egy tiszta sütőpapírra, húzzuk le a másikat, és még melegen tekerjük fel. Hagyjuk kihűlni, és tölthetjük is!

a töltelékhez

  1. Hámozzuk meg a mandarint, és szedjük cikkekre.
  2. Olvasszuk meg egy kisebb serpenyőben a cukrot kevergetés nélkül, adjuk hozzá a mandarint, és rázzuk meg a serpenyőt, hogy bevonja az olvadt cukor a mandarin gerezdeket.
  3. Facsarjuk rá a fél citrom levét, és forraljuk lassú tűzön 1-2 percet. Lehúzva a tűzről teljesen hűtsük le.
  4. Rakjuk tálba a mascarpone sajtot, keverjük hozzá a kihűlt karamelles mandarint, és töltsük meg vele a kihűlt piskótát.
  5. Csavarjuk fel, és vonjuk be az olvasztott csokoládéval.

a díszítéshez

  1. Gőz fölött olvasszuk meg a vajat, tördeljük bele a csokoládét, és kevergetve olvasszuk meg.
  2. Vonjuk be vele a megtöltött piskótát, villával húzzunk rá csíkokat, és díszítsük mandarin gerezdekkel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Érdemes egy finom süteménnyel köszönteni az újévet! Kívül csokis, belül mascarponekrémes-karamelles mandarin fogad, és mindez csak a miénk!

További receptek

Vegán, citromos hamis tiramisu

Ez a tiramisu nemcsak attól hamis, hogy citromos, hanem attól is, hogy babapiskóta helyett kekszet tettünk a krém közé. Legfőbb különlegessége pedig, hogy teljesen vegán, amit viszont se ...

Nosalty

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...