Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandarinos fatörzs

Mandarinos fatörzs
Mandarinos fatörzs
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Érdemes egy finom süteménnyel köszönteni az újévet! Kívül csokis, belül mascarponekrémes-karamelles mandarin fogad, és mindez csak a miénk!

hozzávalók / 6 adag

a piskótához

a töltelékhez

a díszítéshez

a bevonáshoz

ajánlat

Könnyed ebéd után ajánlom, ízvilága tökéletesen zárja le az étkezést.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta:

  1. Mérjük ki a lisztet, a kakaóporral együtt szitáljuk át, és adjuk hozzá a sütőport.
  2. Válaszuk ketté a tojásokat, adjuk a fehérjéhez a cukrot, és verjük kemény habbá. A sárgáját keverjük össze, és adjuk a felvert fehérjéhez, majd nagy mozdulatokkal keverjük bele.
  3. Adjuk hozzá a kakaóporos-sütőporos lisztet, és dolgozzuk krémes tésztává.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és a lapátkanállal egyenletesen szétterítjük.
  5. 190 fokra előmelegített villany sütőben 15 percet, légkeveréses sütőben 175 fokon 20 percet sütjük.
  6. Az elkészült piskótát borítsuk egy tiszta sütőpapírra, húzzuk le a másikat, és még melegen tekerjük fel. Hagyjuk kihűlni, és tölthetjük is!

Töltelék elkészítése:

  1. Hámozzuk meg a mandarint, és szedjük cikkekre.
  2. Olvasszuk meg egy kisebb serpenyőben a cukrot kevergetés nélkül, adjuk hozzá a mandarint, és rázzuk meg a serpenyőt, hogy bevonja az olvadt cukor a mandarin gerezdeket.
  3. Facsarjuk rá a fél citrom levét, és forraljuk lassú tűzön 1-2 percet. Lehúzva a tűzről teljesen hűtsük le.
  4. Rakjuk tálba a mascarpone sajtot, keverjük hozzá a kihűlt karamelles mandarint, és töltsük meg vele a kihűlt piskótát.
  5. Csavarjuk fel, és vonjuk be az olvasztott csokoládéval.

Bevonat:

  1. Gőz fölött olvasszuk meg a vajat, tördeljük bele a csokoládét, és kevergetve olvasszuk meg.
  2. Vonjuk be vele a megtöltött piskótát, villával húzzunk rá csíkokat, és díszítsük mandarin gerezdekkel.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 6 323
elküldve: 4
receptkönyvben: 159
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

GastRobertollini

Mióta szakács: 2015.01.03.
3 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

piskótatekercs mandarinos mascarponekrémmel töltve, krémes mandarinos piskótarolád, mandarinkrémes tekercs

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Yllarion
Yllarion Sun, 2015-12-20 20:47

Szeretném megkérdezni, hogy mekkora tepsiben sütötted a piskótát? :-)

vmzsuzsa
vmzsuzsa Fri, 2015-11-27 17:17

Mandarinos sütit kerestem, így akadtam rá erre a receptre.Megsütöttem, nagyon finom lett. A krémet dupla adagban készítettem, mert a tekercspiskótát mindig nagyon vékonyra sütöm, így kellett a sok krém.Köszi, hogy feltetted a receptet. Zsuzsa.

589
finomliszt 12 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
sütőpor 1 teáskanál
tojás 5 db
cukor 12 dkg
mandarin 5 közepes db
cukor 2 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
mascarpone 250 g
mandarin 1 közepes db
vaj 5 dkg
étcsokoládé 10 dkg