r
Nosalty Logó

Citomkrémes rolád Katharosz konyhájából

Katharosz
Citomkrémes rolád Katharosz konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

1011
Kalória
23.9g
Fehérje
94.8g
Szénhidrátok
60.7g
Zsír
148.3g
Víz
533.3g
Koleszterin
4.4g
Rost
64.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1011 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4040 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    533 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    969.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.8 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    148.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 1011 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.8 g

Zsír

  • Összesen
    242.8 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    2133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3878.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1189 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    1605 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    593.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1330 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    455 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    1546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1313 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2399 micro
Összesen 4040 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 243 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukor egyharmadával és az olajjal fehéredésig verjük fel.
  2. A fehérjét a maradék cukorral és egy csipet sóval habbá verjük, majd óvatosan a két habot egymásba forgatjuk egy fakanállal.
  3. A lisztet elkeverjük a mákkal, majd kanalanként a tojásos habba forgatjuk.
  4. Sütőpapírral kibélelünk egy nagyméretű tepsit, belesimítjuk a masszát.
  5. Sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-18 percig. Sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert összeesik a piskóta, csak a vége felé.
  6. A kisült piskótát egy porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt, majd feltekerjük, rácsra téve hűlni hagyjuk.
  7. A krémhez a tojások sárgáját, a citromok levét és reszelt héját, a cukrot és a pudingport kikeverjük, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
  8. A tűzről levéve belekeverjük a mascarponét, és hűlni hagyjuk.
  9. Egy mélyhűtőben lehűtött tálba felverjük a tejszínt a porcukorral és a habfixálóval, a kihűlt mascarponés krémet átkeverjük vagy habosítjuk, és a tejszínhabba forgatjuk.
  10. Megkenjük a piskótát, egy keveset a tetejére is hagyjunk, ízlés szerint díszítjük, és szemes mákkal megszórjuk.
  11. Hidegre tesszük pár órára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x37

Különleges megjelenése miatt ünnepi alkalmakra is kiváló, az átlagos édességekhez képest sokkal könnyedebb és üdébb ízű desszert, mely puha, krémes állagának köszönhetően könnyen fogyasztható. Mérete miatt pedig megfelelően kiadós. A kicsik és a nagyok kedvence is lehet.

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...