
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A piskótához
-
7 db tojás
-
7 ek cukor
-
7 evőkanál finomliszt
-
1 késhegynyi sütőpor
-
1 csipet só
-
1 ek napraforgó olaj
A krémhez
-
3 db tojássárgája
-
1 ek vaníliás pudingpor
-
25 dkg mascarpone
-
3 ek porcukor
-
1 csomag habfixáló
1011
Kalória
23.9g
Fehérje
94.8g
Szénhidrátok
60.7g
Zsír
148.3g
Víz
533.3g
Koleszterin
4.4g
Rost
64.7g
Cukor
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
96g tojás121 kcal
-
18g cukor68 kcal
-
26g finomliszt96 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
13g mák66 kcal
-
0g só0 kcal
-
18 kcal
A krémhez
-
15g tojássárgája48 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
10 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
5g porcukor20 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
Összesen
1011
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
385g tojás484 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
105g finomliszt382 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
50g mák263 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
A krémhez
-
60g tojássárgája193 kcal
-
340g citrom52 kcal
-
38 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Összesen
4040
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
23.2g tojás29 kcal
-
4.2g cukor16 kcal
-
6.3g finomliszt23 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
3g mák16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
A krémhez
-
3.6g tojássárgája12 kcal
-
20.5g citrom3 kcal
-
0.6g vaníliás pudingpor2 kcal
-
9.1g cukor35 kcal
-
15.1g mascarpone61 kcal
-
12.1g habtejszín35 kcal
-
1.3g porcukor5 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
Összesen
243
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.9 g
Zsír
-
Összesen 60.7 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 533 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 969.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 297 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 401 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.8 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 148.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 333 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 114 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 386 mg
-
Retinol - A vitamin: 328 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 600 micro
Összesen
1011
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.8 g
Zsír
-
Összesen 242.8 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 2133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3878.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 183 mg
-
Kálcium 1189 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 269 mg
-
Foszfor 1605 mg
-
Nátrium 600 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 379 g
-
Cukor 259 mg
-
Élelmi rost 18 mg
Víz
-
Összesen 593.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1330 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 97 mg
-
D vitamin: 455 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 343 micro
-
Kolin: 1546 mg
-
Retinol - A vitamin: 1313 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 178 micro
-
β-crypt 86 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2399 micro
Összesen
4040
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 234.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 35.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
243
kcal
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukor egyharmadával és az olajjal fehéredésig verjük fel.
- A fehérjét a maradék cukorral és egy csipet sóval habbá verjük, majd óvatosan a két habot egymásba forgatjuk egy fakanállal.
- A lisztet elkeverjük a mákkal, majd kanalanként a tojásos habba forgatjuk.
- Sütőpapírral kibélelünk egy nagyméretű tepsit, belesimítjuk a masszát.
- Sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-18 percig. Sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert összeesik a piskóta, csak a vége felé.
- A kisült piskótát egy porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt, majd feltekerjük, rácsra téve hűlni hagyjuk.
- A krémhez a tojások sárgáját, a citromok levét és reszelt héját, a cukrot és a pudingport kikeverjük, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
- A tűzről levéve belekeverjük a mascarponét, és hűlni hagyjuk.
- Egy mélyhűtőben lehűtött tálba felverjük a tejszínt a porcukorral és a habfixálóval, a kihűlt mascarponés krémet átkeverjük vagy habosítjuk, és a tejszínhabba forgatjuk.
- Megkenjük a piskótát, egy keveset a tetejére is hagyjunk, ízlés szerint díszítjük, és szemes mákkal megszórjuk.
- Hidegre tesszük pár órára.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 40 perc
- Sütés ideje: 18 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x37
Különleges megjelenése miatt ünnepi alkalmakra is kiváló, az átlagos édességekhez képest sokkal könnyedebb és üdébb ízű desszert, mely puha, krémes állagának köszönhetően könnyen fogyasztható. Mérete miatt pedig megfelelően kiadós. A kicsik és a nagyok kedvence is lehet.