r
Nosalty Logó

Kacsamell eperrel

NS
Kacsamell eperrel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

386
Kalória
31g
Fehérje
24.4g
Szénhidrát
16.8g
Zsír
208.8g
Víz
128.3g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
20.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 386 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2319 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    208.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 386 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.1 g

Zsír

  • Összesen
    100.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3690.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    2170 mg
  • Nátrium
    778 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    146.2 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1253 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    334 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 2319 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

  1. A kacsamellet megmossuk, megtisztítjuk, tokoktól mentesítjük, bevagdossuk, majd sózzuk, borsozzuk.
  2. Serpenyőben kevés olívaolajon mindkét oldalát hirtelen elősütjük.
  3. Kivesszük a serpenyőből, és tepsibe helyezzük. Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőbe helyezzük. Mindkét oldalát kb. 30 percig sütjük fólia alatt, majd legvégül fólia nélkül, bőrével felfelé megpirítjuk -így jól átsütött kacsamellett kapunk. (Itt kiemelném, hogy a Bereznay-féle recept szerint nem kell alufólia, ill. mindkét oldalát csak 8-10 percig süti. Aki roséra sült kacsamellet szeretne, az tegyen ennek megfelelően.)
  4. Az eperszószhoz az epret felaprítjuk, ráöntjük a bort és a cukrot, majd 30 perc alatt sűrű szószt főzünk belőle. Ha igényeljük, szűrjük át szitán. (Én ezt nem tettem meg, és nem volt zavaró.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 75 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Bereznay Tamás receptje,a Nők Lapjában jelent meg. Azért sütöttem a fent leírt módon a húst, mert sajnos nemrég egy étteremben annyira rosé kacsát kaptam, hogy a villámat beleszúrva vér szivárgott a közepéből. Ez elég mély nyomott hagyott bennem, így én most jobban vágytam a kevésbé trendi, jól átsütött verzióra, ropogósra sült bőrrel a tetején.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek