r
Nosalty Logó

Őszibarackos-joghurtos csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Őszibarackos-joghurtos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 271 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 539 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    698.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 271 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1396.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    802 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    163 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 539 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott barackokat a mag mentén körbevágjuk félbe, csavaró mozdulattal válasszuk szét, és vegyük ki belőlük a magot.
  2. Vágjuk a barackfeleket még 4-6 részbe, és tegyük egy tálba.
  3. Öntsük a barackra a joghurtot és a tejet, és keverjük el. Ha gondoljuk, fűszerezhetünk kurkumával és/vagy édesíthetjük a szószt mézzel, steviával.
  4. A csirkemellet mossuk meg, és vágjuk tetszőleges méretű darabokra vagy két szeletre. (Én akkora darabokra szoktam kb. mint a barackot.)
  5. Tegyük a csirkemellet is a szószba, és kavarjuk el benne, vagy locsoljuk rá a szószt. Tegyük 1-3 órára ezt az egészet a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Nem érdemes egész éjszakára eltenni, mer a barackok elkezdenek fonnyadni.
  6. Ha letelt az idő, vegyünk egy hőálló üvegtálat, kenjük ki vékonyan kókuszolajjal vagy más zsiradékkal, és öntsük bele a tál tartalmát.
  7. Tegyük lefedve a sütőbe, és 30-40 perc alatt pároljuk össze. Ha kész, vegyük ki hamar, nehogy szétázzon az egész a barack levében.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3500
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 07.

Ajánló

A képen látható krumplipürével ideális nyári ebéd vagy vacsora, de rizzsel is tökéletes.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

100 g tápértéke: energia: 76.67 kcal fehérje: 12.06 g szénhidrát: 4.82 g zsír: 0.89 g (Méz nélkül!) Ajánlott adag: 340-350 g / fő

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...