Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros juharszirupban pácolt kacsa

Vörösboros juharszirupban pácolt kacsa
Vörösboros juharszirupban pácolt kacsa
160 perc / előkészület: 10 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azért kell a rákenni a sertészsírt, hogy ne legyen száraz a húsa, és át tudjon sülni, ne kelljen párolni. A pácban jó, ha egy éjszaka áll, de minimum 2-3 órát álljon sütés előtt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pecsenyekacsát jól megmossuk, megtisztítjuk, leitatjuk róla a vizet, és sózzuk, borsozzuk.
  2. A bort a juharsziruppal és 2 egész narancsnak a levével összekeverjük.
  3. A kacsát a tepsibe tesszük, leöntjük a páclével, és megfordítjuk mellével lefelé.
  4. Hűtőben tároljuk egy éjszakát (vagy min. 2 órát), és sütés előtt, hogy szobahőmérsékletű legyen a kacsa, kivesszük kb. 30 perccel hamarabb.
  5. A kacsát visszafordítjuk a hátára. A mellére, combjára zsírt kenünk, mellétesszük a rozmaring szálakat. Alufóliával letakarva, előmelegített sütőben, 180 fokon két és fél órát sütjük, időnkén locsolgatjuk. Ha sok a zsírja, leszedünk belőle.
  6. Ha látjuk, hogy a mellrésze pirul, akkor megfordítjuk, és alufólia alatt sütjük 30 percig.
  7. Ha szép piros a hátrésze visszafordítjuk, és fólia nélkül sütjük tovább kb. 50 percig. Ha kész, tálaljuk. A sütési idő a sütőtől függ (én villanysütőben készítettem).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 619
elküldve: 2
receptkönyvben: 25
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pácolt sült kacsa, vörösboros-juharszirupos sült kacsa, egész kacsasült

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evacili
evacili Tue, 2015-02-10 12:06

Ezt ki kell próbálni! Boros, narancslés, juharszirupos öntettel...Csodás lehet!

1448
kacsahús 3.5 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vörösbor 2 dl
juharszirup 200 ml
narancslé 2 narancsból nyert
sertészsír 2 ek
rozmaring 2 szál