Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsabrassói

Kacsabrassói
Kacsabrassói
150 perc / előkészület: 30 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem szép, de finom kategóriába tartozik. Bevallom a brassói szót kicsit félve írtam le a hagyományos brassói receptemmel kapcsolatos hatalmas szócsaták miatt, de a "kritikus olvasókat" szeretném megnyugtatni, hogy ez sem igazi brassói, de ez volt a recept címe  a Nők Lapja konyhában és nekem tetszik :-) .

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsacombokat sóval, borssal és majorannával fűszerezzük. Sütőzacskóban  kb. 180 fokos sütőben puhára sütjük.
  2. A burgonyát bő olajban megsütjük.
  3. A combokról lefejtjük a húst és felkockázzuk.
  4. A paprikát, a lilahagymát és a paradicsomot egyforma darabokra vágjuk (kb. kockacukor méretűre).
  5. Egy nagy serpenyőben kacsazsírt forrósítunk  és beletesszük a kétféle paprikát, a lilahagymát és a kacsacombot. Nagy hőfokon, pár perc alatt összepirítjuk.
  6. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk. Két-három percig ezzel is pirítjuk,
  7. Tűzről lehúzzuk, hozzáadjuk az újhagymát és beleforgatjuk a burgonyát. Melegen tálaljuk.

  • költség: 3500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 9 841
elküldve: 1
receptkönyvben: 143
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Kacsacomb brassói módon, kacsacomb egytál

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

trewq
trewq Sat, 2012-01-07 10:35

Hogy csináljam meg ?
Nincs SÜTŐZACSKÓM ! :-))

bmbe
Bejja / bmbe Mon, 2012-01-16 12:38

Lehet a boltban is kapni.. nem hiánycikk! :-))))
Anélkül el lehet készíteni... de a zacsiba nem kell zsiradék...
Le kell borítani a sütőben valamivel. Alufólia van?
Esetleg kacsatál? Rómaitál?

trewq
trewq Mon, 2012-01-16 15:49

Római tál van !
Megcsinálom abban és referálok !

bmbe
Bejja / bmbe Mon, 2012-01-16 18:27

Biztos finom lesz abban is! Lehet, hogy finomabb is, mint a sütőzacsiban? :-)))

1351
kacsacomb 4 közepes db
majoranna 0 ízlés szerint
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
hegyes erős paprika 1 közepes db
koktélparadicsom 20 dkg
lila hagyma 2 nagy fej
fokhagyma 4 gerezd
újhagyma 2 közepes db
kacsazsír 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 1 kg
napraforgó olaj 2 dl