r
Nosalty Logó

Kacsabrassói

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Kacsabrassói
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1315 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 5262 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    113.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    787.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    432.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    1178 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 1315 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    108.6 g

Zsír

  • Összesen
    455.7 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    213 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    547 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3150.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    1687 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1728.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    803 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    80 mg
  • C vitamin:
    520 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    323 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    257 micro
  • β-karotin
    4714 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1679 micro
Összesen 5262 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    161 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsacombokat sóval, borssal és majorannával fűszerezzük. Sütőzacskóbankb. 180fokossütőben puhára sütjük.
  2. A burgonyát bő olajban megsütjük.
  3. A combokról lefejtjük a húst és felkockázzuk.
  4. A paprikát, a lilahagymát és a paradicsomot egyforma darabokra vágjuk (kb. kockacukor méretűre).
  5. Egy nagy serpenyőben kacsazsírt forrósítunk és beletesszük a kétféle paprikát, a lilahagymát és a kacsacombot. Nagy hőfokon, pár perc alatt összepirítjuk.
  6. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk. Két-három percig ezzel is pirítjuk,
  7. Tűzről lehúzzuk, hozzáadjuk az újhagymát és beleforgatjuk a burgonyát. Melegen tálaljuk.
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 11712
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem szép, de finom kategóriába tartozik. Bevallom a brassói szót kicsit félve írtam le a hagyományos brassói receptemmel kapcsolatos hatalmas szócsaták miatt, de a "kritikus olvasókat" szeretném megnyugtatni, hogy ez sem igazi brassói, de ez volt a recept címe  a Nők Lapja konyhában és nekem tetszik :-) .

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – A kedvenc sós és édes tésztáitokat sütjük-főzzük...

Kinek lenne kedve diétázni novemberben? A nyárnak vége, egy ideig úgysem flangálunk fürdőruhában, hideg van, és egyre többbet kuckózunk a lakásban, amiből egyenesen következik, hogy többet is főzőcskézünk. A héten a kedvenc tésztáitok köré építettük a menüsort – sós és édes, magyaros és nemzetközi fogásokra is sor kerül.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...