r
Nosalty Logó

Juhtúrós-sajtos kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Juhtúrós-sajtos kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1821 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 5459 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 344 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52 g

Zsír

  • Összesen
    106 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3044.7 g
  • Cink
    134 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    104 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    1673 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    905 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    61 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    860 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    538 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 1821 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156 g

Zsír

  • Összesen
    318 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    796 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9134.2 g
  • Cink
    402 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    1170 mg
  • Vas
    311 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1737 mg
  • Nátrium
    5019 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    482 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2716 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    39 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    182 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    499 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2580 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1614 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    793 micro
Összesen 5459 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.9 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 344 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az 1 dl tejet a cukorral meglangyosítjuk, ebben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzákeverjük a juh- és tehéntúrót is. Hozzáadjuk az élesztős tejet, 2 tojássárgáját, sót, tejfölt. Összegyúrjuk alaposan, lágy tésztát kapunk.
  2. Cipót formálva letakarjuk, és meleg helyen 30 percet kelesztjük. Lisztezett deszkán téglalap formájúra nyújtjuk, megszórjuk a 5 dkg reszelt sajttal. Hosszanti oldalán lazán feltekerjük (mint egy bejglit). Meleg helyen ismét kelesztjük 30 percig.
  3. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 2 cm vastagságú téglalapra. Hosszában elvágjuk a tésztát, így lesz 2 csíkunk. Háromszögeket vágunk a tésztából, és mindegyiket a hosszabbik oldalánál kezdve kiflinek feltekerjük.
  4. Tepsibe pakoljuk, megkenjük tojással, majd a maradék 5 dkg reszelt sajttal megszórjuk. 200 C fokon megsütjük. Tálcára pakoljuk, és máris lehet fogyasztani. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3386
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 31.

Ajánló

Ha készítünk elé egy húsos, gazdag levest, akkor ez a kifli elég is szerintem másodiknak!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig van valamilyen recept, amit ki kell, hogy próbáljak. Ez a kifli mennyei finom a benne lévő túróktól. Mikor sül, és terjed a konyhában az illat, az valami fenomenális érzés....:-))))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek