r
Nosalty Logó

Sós rugó

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Allisc
Sós rugó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 485 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2423 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 331 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1484.1 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    945 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 485 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    107.3 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7420.4 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    960 mg
  • Nátrium
    4724 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    760 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    745 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 2423 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1013.7 g
  • Cink
    89 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    645 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    41 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 331 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, sót, túrót (legjobb, ha ricotta túrót használunk) és vajat összegyúrjuk. Ha túl vizes a túró, a tészta felvehet még egy kevés lisztet pluszban, ha meg túl keménynek találjuk, akkor lazíthatjuk egy kanál tejjel vagy tejföllel. Fóliába csomagoljuk, és legalább egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
  2. Másnap: a sütőt bekapcsoljuk, 200 °C-ra állítjuk. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és négy részre osztjuk. Az egyes darabokat kb. 2 mm vékonyra kinyújtjuk, próbáljuk meg minél szabályosabb kör alakúra nyújtani.
  3. A köröket egyenként 12-16 egyenlő cikkelyre vágjuk, és jó szorosan a külső széle felől indulva feltekerjük.
  4. Sütőlemezre helyezzük, tetejüket lekenjük tojássárgával, és megszórjuk köménymaggal. 200 °C-on, 12-13 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1267
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 28.

Ajánló

Köménymag helyett, ízlés szerint, rakhatunk a tetejére más magokat is (szezám, mák), esetleg finomra reszelt sajttal is megszórhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy egyszerű és finom sörkorcsolya. Olyan előzőnap-összegyúrom-másnap-sütöm recept, fontos, hogy a tészta sütés előtt egy éjszakát pihenjen a hűtőben. A nevének az eredetét nyomozva két elméletre bukkantam: egyesek szerint maga a süti a zsidó rugelach süteménynek a sós, illetve magyarosított verziója, onnan jön a név is (rugelach--rugó), másik elmélet szerint a (pl. metszőollókban található) rugókra hasonlító alakja miatt hívják rugónak.... De tovább ne is rugózzunk azon, hogy melyik igaz, a lényeg, hogy ezt majszoljuk sörözés, borozás alkalmával, ha nem akarunk mi magunk is jól berúgni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek