Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juharsziruppal lakkozott kacsamell

Juharsziruppal lakkozott kacsamell
Juharsziruppal lakkozott kacsamell
23 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek az ételnek (Martha Stewart receptje) az elkészítéséhez szükségem lett volna egy ún. francia mandolinra, nem egy hangszerről van szó, hanem egy ügyes szeletelőről, amellyel cakkosra szelhetjük a krumplit, ha pedig minden szelés után 90 fokkal elfordítjuk, rácsszerűen lukacsos szeleteket kapunk.
Na ilyet én Budapesten seholsem találtam, pedig jártam vagy tíz üzletben, régimódi vasedényben, csillogóan modern konyhaboltban egyaránt, mindhiába.
Még a tvshop boltba is benéztem, mert rémlett, hogy régen azok árultak olyan szeletelőt, amelyik tudott így cakkozni is. Végül jobb híján beértem egy hullámos szeletelőkéssel, de azért keresek tovább.
Az alapanyagok közül három is először debütált a konyhámban, így a kumquat, a juharszirup és az édesburgonya is.
A végeredmény nemcsak mutatós, de rendkívül finom is, érdemes kipróbálni!

A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kis fazékban forraljunk vizet, ebben a kumquatokat blansírozzuk fél percig, majd hideg vízzel hűtjük. A cukrot egy csésze vízzel elkeverjük, kis lángon szirupot készítünk, s ebben a kumquatokat 10 percig főzzük, amíg a közepük egyre átlátszóbb lesz. Szárítsuk le, és tegyük félre egy tányérra.
  2. A sütőt 200 fokra melegítjük, a kacsamellet sózzuk, borsozzuk. Az olívaolajat egy serpenyőben hevítjük, majd a kacsamellet oldalanként 2 percig sütjük, átfordításkor megkenjük juharsziruppal. A húst ezután 8 percre a sütőbe tesszük, félidőben ismét megkenve juharsziruppal.
  3. Az édesburgonyát cikkcakkosan felszeleteljük, a mogyoróolajban hirtelen kisütjük. A húst a sütőből kivéve 5 percig pihentetjük, majd óvatosan felszeleteljük.
  4. 1-2 szelet édesburgonyaszeletre teszünk egy szelet kacsamellet, arra egy szelet kandírozott kumquatot. Végül gránátalmamagokkal és snidlinggel díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 516
elküldve: 0
receptkönyvben: 71
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Húsosfazék

Mióta szakács: 2008.03.20.
22 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

catalinca
catalinca Sat, 2011-12-03 16:35

Kumquat kapható itthon? Utoljára Korfuról hoztam, de az már rég elfogyott...

vttm
Büszkeszósz / vttm Wed, 2008-11-26 17:37

Ilyen hullámos szeletelőre leginkább piacokon bukkanhatsz, olyan árusoknál, akik háztartási/ konyhai aprócikket árulnak. Cékla szeletelésére is szoktuk használni, nagyon dekoratív lesz tőle a saláta.

1329
kumquat 25 dkg
cukor 1 bögre
kacsamell 40 dkg
olívaolaj 1 ek
juharszirup 1.5 ek
édesburgonya 1 db
mogyoróolaj 1 dl
snidling 0 ízlés szerint
gránátalma 0.5 közepes db