Juharsziruppal lakkozott kacsamell
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
125g kumquat83 kcal
-
115g cukor445 kcal
-
200g kacsamell270 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
11g juharszirup29 kcal
-
90g édesburgonya56 kcal
-
43g mogyoróolaj376 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
75g gránátalma35 kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
250g kumquat165 kcal
-
230g cukor890 kcal
-
400g kacsamell540 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
23g juharszirup59 kcal
-
180g édesburgonya111 kcal
-
85g mogyoróolaj751 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
150g gránátalma70 kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
18.9g kumquat12 kcal
-
17.4g cukor67 kcal
-
30.2g kacsamell41 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
1.7g juharszirup4 kcal
-
13.6g édesburgonya8 kcal
-
6.4g mogyoróolaj57 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
11.3g gránátalma5 kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 40.5 g
Zsír
-
Összesen 59.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 929.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 474 mg
-
Nátrium 199 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163.8 g
-
Cukor 141 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 328 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 525 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 185 micro
-
β-karotin 5514 micro
-
β-crypt 224 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 150 micro
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 80.9 g
Zsír
-
Összesen 119.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 308 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1859.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 261 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 948 mg
-
Nátrium 398 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 327.5 g
-
Cukor 282 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 656 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1050 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 137 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 186 micro
-
Kolin: 257 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 369 micro
-
β-karotin 11028 micro
-
β-crypt 449 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 300 micro
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 140.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.7 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 832 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Hozzávalók
-
25 dkg kumquat
-
1 bögre cukor
-
40 dkg kacsamell
-
1 ek olívaolaj
-
1.5 ek juharszirup
-
1 db édesburgonya
-
1 dl mogyoróolaj
-
snidling ízlés szerint
-
0.5 közepes db gránátalma
Elkészítés
- Egy kis fazékban forraljunk vizet, ebben a kumquatokat blansírozzuk fél percig, majd hideg vízzel hűtjük. A cukrot egy csésze vízzel elkeverjük, kis lángon szirupot készítünk, s ebben a kumquatokat 10 percig főzzük, amíg a közepük egyre átlátszóbb lesz. Szárítsuk le, és tegyük félre egy tányérra.
- A sütőt 200 fokra melegítjük, a kacsamellet sózzuk, borsozzuk. Az olívaolajat egy serpenyőben hevítjük, majd a kacsamellet oldalanként 2 percig sütjük, átfordításkor megkenjük juharsziruppal. A húst ezután 8 percre a sütőbe tesszük, félidőben ismét megkenve juharsziruppal.
- Az édesburgonyát cikkcakkosan felszeleteljük, a mogyoróolajban hirtelen kisütjük. A húst a sütőből kivéve 5 percig pihentetjük, majd óvatosan felszeleteljük.
- 1-2 szelet édesburgonyaszeletre teszünk egy szelet kacsamellet, arra egy szelet kandírozott kumquatot. Végül gránátalmamagokkal és snidlinggel díszítjük.
- Sütés ideje: 8 perc
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 13067
- Feltöltés dátuma: 2008. november 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Ennek az ételnek (Martha Stewart receptje) az elkészítéséhez szükségem lett volna egy ún. francia mandolinra, nem egy hangszerről van szó, hanem egy ügyes szeletelőről, amellyel cakkosra szelhetjük a krumplit, ha pedig minden szelés után 90 fokkal elfordítjuk, rácsszerűen lukacsos szeleteket kapunk. Na ilyet én Budapesten seholsem találtam, pedig jártam vagy tíz üzletben, régimódi vasedényben, csillogóan modern konyhaboltban egyaránt, mindhiába. Még a tvshop boltba is benéztem, mert rémlett, hogy régen azok árultak olyan szeletelőt, amelyik tudott így cakkozni is. Végül jobb híján beértem egy hullámos szeletelőkéssel, de azért keresek tovább. Az alapanyagok közül három is először debütált a konyhámban, így a kumquat, a juharszirup és az édesburgonya is. A végeredmény nemcsak mutatós, de rendkívül finom is, érdemes kipróbálni! A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/