r
Nosalty Logó

Juharsziruppal lakkozott kacsamell

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Juharsziruppal lakkozott kacsamell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1329 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2657 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    59.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    929.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.8 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    328 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    525 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    5514 micro
  • β-crypt
    224 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 1329 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80.9 g

Zsír

  • Összesen
    119.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1859.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    948 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327.5 g
  • Cukor
    282 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    656 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1050 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    369 micro
  • β-karotin
    11028 micro
  • β-crypt
    449 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 2657 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    832 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kis fazékban forraljunk vizet, ebben a kumquatokat blansírozzuk fél percig, majd hideg vízzel hűtjük. A cukrot egy csésze vízzel elkeverjük, kis lángon szirupot készítünk, s ebben a kumquatokat 10 percig főzzük, amíg a közepük egyre átlátszóbb lesz. Szárítsuk le, és tegyük félre egy tányérra.
  2. A sütőt 200 fokra melegítjük, a kacsamellet sózzuk, borsozzuk. Az olívaolajat egy serpenyőben hevítjük, majd a kacsamellet oldalanként 2 percig sütjük, átfordításkor megkenjük juharsziruppal. A húst ezután 8 percre a sütőbe tesszük, félidőben ismét megkenve juharsziruppal.
  3. Az édesburgonyát cikkcakkosan felszeleteljük, a mogyoróolajban hirtelen kisütjük. A húst a sütőből kivéve 5 percig pihentetjük, majd óvatosan felszeleteljük.
  4. 1-2 szelet édesburgonyaszeletre teszünk egy szelet kacsamellet, arra egy szelet kandírozott kumquatot. Végül gránátalmamagokkal és snidlinggel díszítjük.
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13067
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennek az ételnek (Martha Stewart receptje) az elkészítéséhez szükségem lett volna egy ún. francia mandolinra, nem egy hangszerről van szó, hanem egy ügyes szeletelőről, amellyel cakkosra szelhetjük a krumplit, ha pedig minden szelés után 90 fokkal elfordítjuk, rácsszerűen lukacsos szeleteket kapunk. Na ilyet én Budapesten seholsem találtam, pedig jártam vagy tíz üzletben, régimódi vasedényben, csillogóan modern konyhaboltban egyaránt, mindhiába. Még a tvshop boltba is benéztem, mert rémlett, hogy régen azok árultak olyan szeletelőt, amelyik tudott így cakkozni is. Végül jobb híján beértem egy hullámos szeletelőkéssel, de azért keresek tovább. Az alapanyagok közül három is először debütált a konyhámban, így a kumquat, a juharszirup és az édesburgonya is. A végeredmény nemcsak mutatós, de rendkívül finom is, érdemes kipróbálni! A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...