r
Nosalty Logó

Juharszirupos-pekándiós keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Juharszirupos-pekándiós keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 426 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 4261 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 446 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 426 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.1 g

Zsír

  • Összesen
    264.8 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    692 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4839 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    634 mg
  • Foszfor
    1863 mg
  • Nátrium
    1735 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450.1 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1591 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1557 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    412 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    827 micro
Összesen 4261 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 446 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat a cukorral robotgépben habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a juharszirupot, a vaníliát és tovább keverjük, végül az írót, és a lisztet is kis adagokban.
  2. Legvégül spatulával beleforgatjuk a durvára vágott pekándiót is.
  3. Fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
  4. A pihentetett tésztát elővesszük, diónyi darabokat tépünk le belőle, amit golyóvá formálunk, majd két tenyerünk között ellapítunk kb. 0,5 cm vékonyra.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. (53 db 5-6 cm átmérőjű keksz lett belőle.)
  6. A kekszek tetejét megkenjük a maradék tojásfehérje, és egy kanál juharszirup keverékével.
  7. 170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33x2
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 2502
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Juharszirupos-pekándiós keksz
Évi néni 1830 recept

Régen fontolgatom a megsütését. A diót meg is vettem a piacon (szinte arany áron), így nem volt miért tovább halogatni. Nem bántam meg. Eltettem egy másik szobába a tálat, hogy még a közelembe se legyen, de valahogy azóta mindig barangolok a lakásban, és mindig abban a szobába kerülök. Talán a csillagok állása tehet róla.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.