r
Nosalty Logó

Olasz keksz szezámmal 3 verzióban (reginelle)

Nagy Szandra
Olasz keksz szezámmal 3 verzióban (reginelle)
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

408
Kalória
8.1g
Fehérje
37.3g
Szénhidrát
25.8g
Zsír
11.7g
Víz
79.2g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
239.4mg
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 408 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 2446 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 458 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    11.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 408 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    154.9 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    475 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2717.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1077 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    413 mg
  • Foszfor
    1017 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    223.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    897 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    879 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 2446 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 458 kcal

Elkészítés

  1. Mivel kétféle kekszet készítűnk, a két elkészítési módhoz ketté kell minden alapanyagot mérni.
  2. Sima keksz elkészítése: ezt hasonlóképpen készítjük, mint egy linzertésztát. A szárazanyagokat (liszt, sütőpor, szezámmag, porcukor) elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojássárgáját, citromhéjat, vaníliát, ha kell pici vizet/vagy citromlevet és elkészítjük a tésztát. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára pihenni.
  3. Hüvelykujjkeksz készítése: a puha vajat az édesítővel alaposan kihabosítjuk, ezt a folyamatot ne spóroljuk el, mert ez adja meg a könnyed, finom omlós állagot. Belekeverjük a tojássárgáját, vaníliát, majd a szárazanyagokat is. Kis gombócokat gyúrunk, megforgatjuk a szezámmagban és tepsin hüvelykujjunkkal benyomjuk a közepét.
  4. Mindkét kekszet be lehet tenni egyszerre, 175 fokon 10-15 perc alatt készül el, ez a sütőtől függ.
  5. Ha megsültek, meg lehet tölteni a kekszeket lekvárral (nálam most házi narancslekvár és mangó curd került bele).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40

Imádom a szezámmagot, és a belőle készült tahinit. Neten böngészve találtam rá erre a finom omlós, ropogós kekszre, amit az olasz reginelle keksz alapján picit átformáltam. Az arányok ugyanazok, csak ők hüvelykujj formájúra formázzák kekszeiket. A kétféle készítési módot azért próbáltam ki, mert mindkettőt alkalmazzák ők is. Mellette kíváncsi voltam, hogy állagban a vaj habosítása mennyit változtat a tészta ízén. A sima linzer szerű keksz roppanósabb, talán picit intenzívebb ízű. A habosított könnyedebb, omlósabb. Nagyon finom mindkettő! Érdemes kipróbálni.

További receptek

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek