r
Nosalty Logó

Olasz keksz szezámmal 3 verzióban (reginelle)

Nagy Szandra
Olasz keksz szezámmal 3 verzióban (reginelle)
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

408
Kalória
8.1g
Fehérje
37.3g
Szénhidrát
25.8g
Zsír
11.7g
Víz
79.2g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
239.4mg
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 408 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 2446 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 458 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    11.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 408 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    154.9 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    475 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2717.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1077 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    413 mg
  • Foszfor
    1017 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    223.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    897 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    879 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 2446 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 458 kcal

Elkészítés

  1. Mivel kétféle kekszet készítűnk, a két elkészítési módhoz ketté kell minden alapanyagot mérni.
  2. Sima keksz elkészítése: ezt hasonlóképpen készítjük, mint egy linzertésztát. A szárazanyagokat (liszt, sütőpor, szezámmag, porcukor) elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojássárgáját, citromhéjat, vaníliát, ha kell pici vizet/vagy citromlevet és elkészítjük a tésztát. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára pihenni.
  3. Hüvelykujjkeksz készítése: a puha vajat az édesítővel alaposan kihabosítjuk, ezt a folyamatot ne spóroljuk el, mert ez adja meg a könnyed, finom omlós állagot. Belekeverjük a tojássárgáját, vaníliát, majd a szárazanyagokat is. Kis gombócokat gyúrunk, megforgatjuk a szezámmagban és tepsin hüvelykujjunkkal benyomjuk a közepét.
  4. Mindkét kekszet be lehet tenni egyszerre, 175 fokon 10-15 perc alatt készül el, ez a sütőtől függ.
  5. Ha megsültek, meg lehet tölteni a kekszeket lekvárral (nálam most házi narancslekvár és mangó curd került bele).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40

Imádom a szezámmagot, és a belőle készült tahinit. Neten böngészve találtam rá erre a finom omlós, ropogós kekszre, amit az olasz reginelle keksz alapján picit átformáltam. Az arányok ugyanazok, csak ők hüvelykujj formájúra formázzák kekszeiket. A kétféle készítési módot azért próbáltam ki, mert mindkettőt alkalmazzák ők is. Mellette kíváncsi voltam, hogy állagban a vaj habosítása mennyit változtat a tészta ízén. A sima linzer szerű keksz roppanósabb, talán picit intenzívebb ízű. A habosított könnyedebb, omlósabb. Nagyon finom mindkettő! Érdemes kipróbálni.

További receptek

Stollenkeksz

A német gyümölcskenyér, a hófödte, marcipánnal töltött stollen születik újjá, mégpedig egy tenyérnyi keksz képében. Impozáns ajándékként vagy az ünnepi süteményes tál ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...