Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos lángos

Joghurtos lángos
Joghurtos lángos
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (53)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon bevált lángos recept, egy kedves ismerősömtől. Sokszor sütöttem már, mindig nagy sikere van.

hozzávalók / 4 adag

  • 1/2 kg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 csapott ek só
  • 1,5 dl langyos víz
  • 2 dl natúr joghurt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, az élesztőt is belemorzsoljuk, hozzáadjuk a joghurtot és a langyos vizet, és egy fakanál segítségével jó hólyagosra kidolgozzuk.
  2. Kétszeresére kelesztjük, majd még egyszer-kétszer átkeverjük, kelesztjük.
  3. Olajjal lekent munkalapra borítjuk, olajos kézzel ökölnyi nagyságú darabokat tépünk, jól kihúzkodjuk, és forró olajban kisütjük.
  4. Először fedő alatt, fordítás után fedő nélkül. 14 db szép lángos lett a tésztából.
  5. Fokhagymás tejföllel, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
  • költség: 120 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 74
össznézettség: 149 448
elküldve: 68
receptkönyvben: 1 402
elkészítve: 78/89
Facebookon megjelent: 5

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
287 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: lángos
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lángos, joghurtos tésztájú lángos, házi lángos

Hozzászólások (53)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lasvegas7
lasvegas7 Sat, 2017-03-11 08:38

Tojás bizti nem kell bele? Amiknél nem kell külön az élesztőt felfuttatni mindig félek h sikerül-e anélkül is megkeleszteni a tésztát. De látom sok helyen fent van ez a recept, úgyhogy rossz nem lehet. :)

halfilé
Halfilé / halfilé Sat, 2016-12-10 08:27

Szia!
Én por élesztőt szoktam használni. Működhet ugye ennél a receptnél is? Illetve arra gondoltam, hogy ne kelljen vele sokat vacakolni összedagasztatom a kenyérgéppel.
Az szerinted jó ötlet? Köszi.

Luca333
Luca333 Thu, 2016-01-28 16:23

Kedves VnéEdit! Megcsináltam a lángost és nagyon ízlett mindenkinek, de nekem csak 5 db lángos lett belőle, pedig mindent a recept szerint készítettem egy dolgot kivéve ugyanis nem tudom milyen az a hólyagos tészta, tehát csak addig kevertem, amíg össze nem állt és utána pihentettem. Vajon miért lett nekem csak 5 db? Ja és a sót kihagytad a recept leírásból, de megoldottam :):):) köszi a receptet, amúgy nagyon jó.

Egy kezdő szakács

edit56
VnéEdit / edit56 Thu, 2016-01-28 20:35

Kedves Luca333!
A lángos tartalmazza a só mennyiségét.
Egy kelt tésztának a kidolgozását értem,hogy hólyagosra verjük a fakanállal.
Ez nem 1 percen belül történik meg,hogy csak összekevered.
Ahogyan a fakanállal dolgozol,úgy keletkeznek a hólyagok.
Duplájára kell keleszteni,utána még párszor átkevergetni.
Eközben is kell még.
Ha nem akarjuk egyszerre kisütni,a nap későbbi idejében is süthetünk belőle.
Az én lángosom annyi volt,mint a receptben írtam.
Üdv:Edit.

Luca333
Luca333 Sat, 2016-02-06 00:46

Koszonom a jo tanacsokat! :) Egy dolgot viszont nem ertek: Mit ertesz az alatt, hogy a langos tartalmazza a so mennyiseget? Hogyan tartalmazna, ha nincs a leirasban a betetele a a langosba( csak a hozzavalokban van feltuntetve, de azt nem mondja mikor kell belerakni)?

Udv

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2016-01-13 02:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.01.12. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2016-01-12 02:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.01.11. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

skt
skt Sat, 2015-10-24 18:45

Nagyon jó recept, köszönöm! Pillanatok alatt el is fogyott :-)

edit56
VnéEdit / edit56 Sat, 2014-11-29 22:51

Kedves dtk...75 !Semennyi!
Porélesztőt nem morzsolunk,azt hintjük.
Az alapanyagoknál instant élesztő szerepel,de itt az nincs.
5 dkg-os kocka élesztőből készült.
Jó sütést,szép hétvégét kívánok.
Üdvözlettel:Edit.

edit56
VnéEdit / edit56 Tue, 2014-10-21 15:43

Nagyon szépen köszönöm.
Nagy örömömre szolgál,hisz nagy sikere van a receptnek családom és ismerőseim körében is.
Üdvözlettel:Edit

mufffinka1313
mufffinka1313 Tue, 2014-02-04 11:57

Tegnap elkészítettem és nekem a kisült a lángos nagyon kemény lett! Ez mitől lehetett?

edit56
VnéEdit / edit56 Sun, 2014-09-14 21:46

Sajnálom kedves muffinka1313.
Sokszor sütöm,rengetegen megsütötték,nem kaptam ilyen véleményt.
Talán túl sütötted vagy nem elég jól dogoztad ki.

edit56
VnéEdit / edit56 Tue, 2014-02-04 14:12

Nem tudom,hogy mit rontottál el kedves muffinka1313 .
Évek óta sikeres lángosok sülnek ki a recept szerint.
Egy kedves ismerősöm osztotta meg,azóta rengetegen megsütötték.
Ilyen vélemény még nem jutott hozzám.
Ehhez nem kell szakácsnak sem lenni,én sem vagyok,csak egy egyszerű háziasszony.

mufffinka1313
mufffinka1313 Tue, 2014-02-04 14:59

Nagyon szépen köszönöm,hogy így leszólt!!! Legyen büszke magára!!! Holott én csak annyit kértem,hogy van-e valami tippje,hogy mi lehetett a gond,nem kellett volna elkezdeni osztani az észt!!!!

edit56
VnéEdit / edit56 Tue, 2014-02-04 16:07

Elnézést,de nem látom,hogy leszóltalak volna.
Majd legközelebb biztosan sikerülni fog.

mufffinka1313
mufffinka1313 Tue, 2014-02-04 13:26

Köszönöm.....Csak mivel gondoltam,hogy maga adta meg a receptet,van valami tippje....

szaffi73
szaffi73 Wed, 2013-11-20 12:24

Már elkészítettem, nagyon finom volt, most készül másodjára .Nekem nagyon bejött, és egyszerű is .Köszi szépen ezt az isteni receptet ! Üdv:Szaffi :)

edit56
VnéEdit / edit56 Wed, 2013-11-20 20:46

Nagyon szívesen kedves Szaffi!
Általában én is ezt lángos receptet kedvelem,mindig sikeres,elronthatatlan.
Üdv:Edit.

edit56
VnéEdit / edit56 Fri, 2013-06-28 07:40

Kedves Sylvie 72!
A recept tartalmazza a kelesztési időt.
Amikor a tészta duplájára kel,még párszor átkevergeted.
Ezt a lángost,ha reggel ledagasztod,keleszted,többször kevergetve,akár este is kisütheted.
Sok sikert hozzá!
Üdv:Edit.

Baboslecso
Baboslecso Fri, 2013-06-21 00:01

Egyem a zuzádot, holnap sátrazunk itt Tah falván és most ez nagyon jól jött! Köszönjük..

petrezselyem
petrezselyem Mon, 2013-06-17 12:49

Nekem is jól jön most ez a recept!
Mindenképpen kipróbálom,köszönet a receptért!
Üdv.:petrezselyem