r
Nosalty Logó

Vizes lángos fokhagymás öntettel

Kornél
Vizes lángos fokhagymás öntettel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Fokhagymás öntet

Vizes lángos

1020
Kalória
18.2g
Fehérje
129.6g
Szénhidrát
47.1g
Zsír
169g
Víz
-
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
573.8mg
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Fokhagymás öntet

Vizes lángos

Összesen 1020 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Fokhagymás öntet

Vizes lángos

Összesen 4074 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Fokhagymás öntet

Vizes lángos

Összesen 224 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2814.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    2435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    129.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    169 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 1020 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.7 g

Zsír

  • Összesen
    188.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11258.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    869 mg
  • Nátrium
    9741 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    518.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    675.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 4074 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    538 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 224 kcal

Elkészítés

Fokhagymás öntet

  1. A fokhagymát zúzzuk össze, és tegyük egy kisebb edénybe vagy csészébe.
  2. Sózzuk meg, és hagyjuk állni tíz-tizenöt percet.
  3. Öntsünk rá forró vizet, majd az olajat, és hagyjuk kihűlni.

Vizes lángos

  1. Egy keverő (vagy kelesztő) tálban a lisztet keverjük el sóval, majd morzsoljuk rá az élesztőt. Öntsünk hozzá langyos vizet és egy kevés olajat, majd dolgozzuk össze a tésztát.
  2. Egy órát hagyjuk kelni lefedett kelesztő edényben, langyos helyen.
  3. Egy tálcát olajozzunk ki vékonyan, majd a megkelt tésztából szaggassunk tetszőleges méretű darabokat, és ezeket olajos kézzel gömbölyítsük fel. A méretnél kb. 10-12 dkg-os golyók lennének ideálisak. Pihentessük 30 percet.
  4. Tűzhelyen forrósítsunk fel egy edényben étolajat. A gombócokat olajos kézzel lapítsuk ki, majd húzzuk szét körkörös irányban, ameddig a tészta engedi, és azonnal tegyük az olajba. Süssük mindkét oldalát pirosra. Az összes gombóccal hasonlóan járjunk el.
  5. Legjobb, ha konyhai papírtörlővel bélelt tálra szedjük a megsült lángosokat, hogy a felesleges sütőzsiradékot felszívja. Tálaljuk forrón.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p

Mindannyian ettünk már lángost, és mindenkinek megvan a tuti lángos receptje. Egy dolog azonban biztos: nem könnyű olyan lángost készíteni, ami ne szívná meg magát olajjal a sütéskor, ezáltal ne lenne nehéz és étvágyrontó. Ez nemcsak a háztartások konyháiban készülő lángosokra igaz, hanem a lángossütőkre is, bizony valljuk meg őszintén: kevés helyen enni igazán finom lángost. Ebben a receptemben a klasszikus, ún. "vizes" lángost mutatom be, egyszerűségében rejlik nagyszerűsége, és állíthatom: nem lesz sem olajos, sem nehéz.

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...