r
Nosalty Logó

Vizes lángos fokhagymás öntettel

Kornél
Vizes lángos fokhagymás öntettel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Fokhagymás öntet

Vizes lángos

1020
Kalória
18.2g
Fehérje
129.6g
Szénhidrát
47.1g
Zsír
169g
Víz
-
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
573.8mg
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Fokhagymás öntet

Vizes lángos

Összesen 1020 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Fokhagymás öntet

Vizes lángos

Összesen 4074 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Fokhagymás öntet

Vizes lángos

Összesen 224 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2814.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    2435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    129.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    169 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 1020 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.7 g

Zsír

  • Összesen
    188.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11258.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    869 mg
  • Nátrium
    9741 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    518.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    675.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 4074 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    538 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 224 kcal

Elkészítés

Fokhagymás öntet

  1. A fokhagymát zúzzuk össze, és tegyük egy kisebb edénybe vagy csészébe.
  2. Sózzuk meg, és hagyjuk állni tíz-tizenöt percet.
  3. Öntsünk rá forró vizet, majd az olajat, és hagyjuk kihűlni.

Vizes lángos

  1. Egy keverő (vagy kelesztő) tálban a lisztet keverjük el sóval, majd morzsoljuk rá az élesztőt. Öntsünk hozzá langyos vizet és egy kevés olajat, majd dolgozzuk össze a tésztát.
  2. Egy órát hagyjuk kelni lefedett kelesztő edényben, langyos helyen.
  3. Egy tálcát olajozzunk ki vékonyan, majd a megkelt tésztából szaggassunk tetszőleges méretű darabokat, és ezeket olajos kézzel gömbölyítsük fel. A méretnél kb. 10-12 dkg-os golyók lennének ideálisak. Pihentessük 30 percet.
  4. Tűzhelyen forrósítsunk fel egy edényben étolajat. A gombócokat olajos kézzel lapítsuk ki, majd húzzuk szét körkörös irányban, ameddig a tészta engedi, és azonnal tegyük az olajba. Süssük mindkét oldalát pirosra. Az összes gombóccal hasonlóan járjunk el.
  5. Legjobb, ha konyhai papírtörlővel bélelt tálra szedjük a megsült lángosokat, hogy a felesleges sütőzsiradékot felszívja. Tálaljuk forrón.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p

Mindannyian ettünk már lángost, és mindenkinek megvan a tuti lángos receptje. Egy dolog azonban biztos: nem könnyű olyan lángost készíteni, ami ne szívná meg magát olajjal a sütéskor, ezáltal ne lenne nehéz és étvágyrontó. Ez nemcsak a háztartások konyháiban készülő lángosokra igaz, hanem a lángossütőkre is, bizony valljuk meg őszintén: kevés helyen enni igazán finom lángost. Ebben a receptemben a klasszikus, ún. "vizes" lángost mutatom be, egyszerűségében rejlik nagyszerűsége, és állíthatom: nem lesz sem olajos, sem nehéz.

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek