r
Nosalty Logó

Joghurtos-korianderes sült csirke

Zsófi.M
Joghurtos-korianderes sült csirke
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

508
Kalória
33.2g
Fehérje
7.3g
Szénhidrátok
38.2g
Zsír
114.2g
Víz
166.6g
Koleszterin
42.5mg
Rost
20.3mg
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 508 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2030 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    114.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 508 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.9 g

Zsír

  • Összesen
    153 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    666 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1962.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1080 mg
  • Nátrium
    552 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    456.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    736 micro
Összesen 2030 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 154 kcal

Elkészítés

  1. A csirkéket megmossuk, pár centis kockákra vágjuk, és megsózzuk.
  2. Egy nagy tálba öntjük a joghurtot. Hozzáreszeljük a gyömbért és a fokhagymát, mozsárban megőröljük a koriandert és a római köményt, majd ezt is belekeverjük. Mehet hozzá a garam masala és még egy kevés só.
  3. A csirkét beleforgatjuk a szószba, hogy egyenletesen befedje, majd letakarjuk, és így pihentetjük a hűtőben 1,5-2 órán át (akár lehet tovább is, nem árt neki).
  4. Ha kipihizte magát, előmelegítjük a sütőt 200 fokra, a csirkéketfelszúrjuk saslikpálcára, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Ha marad még joghurt a tál alján, rá lehet simogatni a csirkékre.
  5. Kb. 50 perc alatt megsütjük. Érdemes 25 percig egyik oldalon sütni, aztán megfordítani 10-15 percre, hogy a másikat is érje a meleg. A végén a grill fokozaton szuperül meg lehet pirítani, akkor van készen, amikor belülről puha, kívülről pedig ropogós.
  6. Bármilyen rizzsel finom, mi basmatit főztünk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Mostanában ipari mennyiségben fogyasztok joghurtot - egy kis koriandert és római köményt szoktam hozzákeverni, és pirítóst mártogatok bele, vacsorára isteni. Mivel az utóbbi időben sok paradicsomos indiait készítettünk, gondoltam, hogy kell a változatosság, így most egy kicsit 'lightosabb' verzió került az asztalra - kimaradt a paradicsom, és inkább a sült csirkére koncentráltam. Az illat, ami elkezdett terjengeni a lakásban a sütés közben, leírhatatlanul kellemes, a végeredmény pedig nagyon finom - a csirke egyszerre puha és omlós lett, és a pirításnak hála ropogós is.

További receptek

Húsimádó rablóhús

A rablóhúsban egyrészt az a nagyszerű, hogy sokféleképpen variálhatóak benne a hozzávalók, legyen szó akár csirkéről, disznóról, bárányról vagy marháról. Másrészt rendkívül ...

Simon Gábor

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...