Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolleves ahogy DoGGma készíti

Karfiolleves ahogy DoGGma készíti
Karfiolleves ahogy DoGGma készíti
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon leveses vagyok már kicsi korom óta, és itt volt az ideje, hogy én is végre elkészítsem ezt a levest, pont úgy, ahogy mindig is szerettem. :)

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és egy kevés sós vízben odatesszük főni.
  2. Közben megtisztítjuk a karfiolt is, rózsákra szedjük, és megmossuk. Ha egy kicsit puhult a krumpli, beletesszük a karfiolt, még adunk hozzá egy kevés sót, és felöntjük vízzel, hogy ellepje 2 ujjnyira.
  3. Mikor már majdnem megfőtt a karfiol és a krumpli, elkészítjük a rántást. Olajon megpirítjuk a lisztet, majd félrehúzzuk a lábost, és sűrű kavargatás mellett apránként hozzáöntjük a tejet. Addig kavarjuk, míg teljesen csomómentes nem lesz.
  4. A leveshez adjuk a rántást, valamint a felaprított petrezselymet, és még kb. 10 percig főzzük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 459
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

DoGGma

Mióta szakács: 2010.04.02.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karfiolleves, tejes karfiolleves, burgonyás karfiolleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

100
burgonya 3 közepes db
víz 3 l
0 ízlés szerint
karfiol 1 közepes db
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 1 púpozott ek
tej 2 dl
petrezselyem 2 ek