r
Nosalty Logó

Joghurtos diótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
henys
Joghurtos diótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 888 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3549 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 205 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    401 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1561.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 888 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.3 g

Zsír

  • Összesen
    269.5 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    1602 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6245.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1769 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    2600 mg
  • Nátrium
    1305 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.2 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1067.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1744 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    342 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    1080 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1723 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1490 micro
Összesen 3549 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat külön választjuk, a sárgáját felverjük a 6 kanál cukorral, majd beleszitáljuk a lisztet, sütőport, beletesszük a vizet, vaníliát.
  2. A fehérjét felverjük pici sóval, majd összekeverjük a piskóta többi részével.
  3. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és készre sütjük. A sütőben hagyjuk 10 percet hűlni, utána kivesszük, és a formában hagyjuk kihűlni teljesen. A tortaformából kivesszük, és kettévágjuk.
  4. A krémhez a diós joghurtokat a zselatinfixszel kb. 1 percig habverővel felverjük. Külön a tejszínt is a habfixálóval. Az egészet összekeverjük, majd kb. fél órára a hűtőbe tesszük, mert még elég folyós így.
  5. Utána megkenjük vele a tortát, megszórjuk a dióval kívül, belül, és díszítjük az egész dióval. Hűtőbe tesszük 4-5 órára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7173
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 22.

Ajánló

Bármikor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Férjem imádja az Eszterházy tortát, de az elég bonyolult és drága. Így ezt találtam ki, így csak a 10 dkg dió, ami drága benne. Hamar elfogyott a szülinapján :-). Úgy tűnik bonyolult, de nagyon egyszerű, csak öntögetni kell a részeket.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...