r
Nosalty Logó

Joghurtos diótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
henys
Joghurtos diótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 888 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3549 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 205 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    401 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1561.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 888 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.3 g

Zsír

  • Összesen
    269.5 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    1602 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6245.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1769 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    2600 mg
  • Nátrium
    1305 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.2 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1067.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1744 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    342 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    1080 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1723 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1490 micro
Összesen 3549 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 205 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat külön választjuk, a sárgáját felverjük a 6 kanál cukorral, majd beleszitáljuk a lisztet, sütőport, beletesszük a vizet, vaníliát.
  2. A fehérjét felverjük pici sóval, majd összekeverjük a piskóta többi részével.
  3. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és készre sütjük. A sütőben hagyjuk 10 percet hűlni, utána kivesszük, és a formában hagyjuk kihűlni teljesen. A tortaformából kivesszük, és kettévágjuk.
  4. A krémhez a diós joghurtokat a zselatinfixszel kb. 1 percig habverővel felverjük. Külön a tejszínt is a habfixálóval. Az egészet összekeverjük, majd kb. fél órára a hűtőbe tesszük, mert még elég folyós így.
  5. Utána megkenjük vele a tortát, megszórjuk a dióval kívül, belül, és díszítjük az egész dióval. Hűtőbe tesszük 4-5 órára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7107
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 22.

Ajánló

Bármikor.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Férjem imádja az Eszterházy tortát, de az elég bonyolult és drága. Így ezt találtam ki, így csak a 10 dkg dió, ami drága benne. Hamar elfogyott a szülinapján :-). Úgy tűnik bonyolult, de nagyon egyszerű, csak öntögetni kell a részeket.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek