r
Nosalty Logó

Tejszínes diókrémes torta

NS
Tejszínes diókrémes torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

Krémhez

Díszítéshez

534
Kalória
9.5g
Fehérje
32.7g
Szénhidrát
42.1g
Zsír
49g
Víz
172.4g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
19.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 534 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 6424 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 315 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 534 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.6 g

Zsír

  • Összesen
    504.9 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    158 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    168 g
  • Koleszterin
    2069 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6292.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    1697 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    513 mg
  • Foszfor
    2584 mg
  • Nátrium
    1291 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    392.2 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    588.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2014 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    80 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    440 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    443 micro
  • Kolin:
    1357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1983 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1942 micro
Összesen 6424 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 315 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, azzal is tovább keverjük.
  3. Hozzáadjuk az olajat (nem egyszerre öntjük hozzá, hanem fokozatosan).
  4. Legvégül a tojások felvert habját adjuk hozzá. Megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy jó-e.

Krémhez

  1. A krémhez a pudingport a cukorral, tojássárgájával, tejjel csomómentesre felfőzzük.
  2. A diót és a rumot belekeverjük, kihűtjük.
  3. A zselatint 1/2 dl langyos vízben feloldjuk.
  4. A habtejszínt kemény habbá verjük, és a pudingos krémbe lazán beleforgatjuk.
  5. Utoljára a kihűlt, de folyós zselatint hozzákeverjük.
  6. Ezzel a krémmel töltjük meg a piskótát, a krémből hagyjunk a torta tetejére és a díszítéshez 3 vagy 4 kanállal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ajándékba sütöttem, ízlett mindenkinek!

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek