Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes diókrémes torta

Tejszínes diókrémes torta
Tejszínes diókrémes torta
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ajándékba sütöttem, ízlett mindenkinek!

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, azzal is tovább keverjük.
  3. Hozzáadjuk az olajat (nem egyszerre öntjük hozzá, hanem fokozatosan).
  4. Legvégül a tojások felvert habját adjuk hozzá. Megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy jó-e.

Krémhez

  1. A krémhez a pudingport a cukorral, tojássárgájával, tejjel csomómentesre felfőzzük.
  2. A diót és a rumot belekeverjük, kihűtjük.
  3. A zselatint 1/2 dl langyos vízben feloldjuk.
  4. A habtejszínt kemény habbá verjük, és a pudingos krémbe lazán beleforgatjuk.
  5. Utoljára a kihűlt, de folyós zselatint hozzákeverjük.
  6. Ezzel a krémmel töltjük meg a piskótát, a krémből hagyjunk a torta tetejére és a díszítéshez 3 vagy 4 kanállal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 22 711
elküldve: 6
receptkönyvben: 64
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

keksztekercs

Mióta szakács: 2014.05.30.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

habos diótorta, krémes diótorta, tejszínes-diós torta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

534
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 5 púpozott ek
sütőpor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
napraforgó olaj 2 dl
dió 15 dkg
tej 4 dl
tojássárgája 2 db
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 14 dkg
rum 2 teáskanál
habtejszín 4 dl
zselatinfix 10 g
habtejszín 1 dl
dió 5 dkg