r
Nosalty Logó

Joghurtos csirkefalatok fetás padlizsántekerccsel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Batida
Joghurtos csirkefalatok fetás padlizsántekerccsel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A padlizsántekercshez

A burgonyához

Összesen 641 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A padlizsántekercshez

A burgonyához

Összesen 2565 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A padlizsántekercshez

A burgonyához

Összesen 85 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1993 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    705 mg
  • Nátrium
    695 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    557.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 641 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204.1 g

Zsír

  • Összesen
    119 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    668 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7972 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1670 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    492 mg
  • Foszfor
    2819 mg
  • Nátrium
    2780 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.3 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2229.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    444 micro
  • Kolin:
    706 mg
  • Retinol - A vitamin:
    412 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 2565 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A padlizsántekercshez

A burgonyához

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemellet vékony csíkokra, falatokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A joghurtot összekeverjük az apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával és a mézzel. Egy zárható edénybe tesszük a csirkefalatokat, ráöntjük a joghurtos pácot, és 4-5 órára hűtőbe tesszük érlelni. (Fogyasztás előtti napon is bepácolhatjuk a húst.)
  2. A padlizsánt megmossuk, éles késsel hosszában fél centis szeleteket vágunk belőle, tekerünk rá egy kis borsot, majd az olívaolajon, teflonos serpenyőben pár perc alatt megsütjük a szeleteket. Konyhai törlőre tesszük hűlni.
  3. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk, sóval és kakukkfűvel fűszerezzük, és szépen sütögetni kezdjük egy serpenyőben.
  4. A fetát összetörjük, elkeverjük a krémsajttal, a citromlével, és a kihűlt padlizsánszeletekre kenünk belőle egy jó teáskanálnyit, majd feltekerjük, és meleg sütőbe tesszük, hogy ki ne hűljenek.
  5. A bepácolt csirkemellet szűrőben kicsit lecsepegtetjük, majd teflonserpenyőben az olajon kisütjük, de óvatosan, mert a joghurt miatt könnyen odakaphat. A sült csirkecsíkokat a kétféle körettel együtt tálaljuk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2158
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom, laktató és nem bonyolult étel, az egyik kedvenc fogásom. Alapból a serpenyős burgonya nem is kellene hozzá, de ha gyerekek is vannak a családban, akkor muszáj az ő kedvükre is tenni. :)

Hozzávalók

A húshoz

A padlizsántekercshez

A burgonyához

Címlapról ajánljuk

7 étterem Budapesten és vidéken, ahonnan karácsonyi halászlevet rendelhetsz

A halászlé kapcsán egész évben kiadósakat lehet vitatkozni, de karácsonykor kössünk békét, és örüljünk ennek a rubinpiros finomságnak, annál is inkább, mert sokaknak az ünnepi időszak az egyetlen alkalom az évben, amikor halat szoktak enni. Arra az esetre, ha mégsem lapulna minden háztartásban egy tuti recept, illetve egy kedves rokon, aki meghozza a halat karácsonyra, mutatjuk, honnan lehet a legfinomabb halászleveket rendelni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...