Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos csirkefalatok fetás padlizsántekerccsel

Joghurtos csirkefalatok fetás padlizsántekerccsel
Joghurtos csirkefalatok fetás padlizsántekerccsel
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, laktató és nem bonyolult étel, az egyik kedvenc fogásom. Alapból a serpenyős burgonya nem is kellene hozzá, de ha gyerekek is vannak a családban, akkor muszáj az ő kedvükre is tenni. :)

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A padlizsántekercshez

A burgonyához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet vékony csíkokra, falatokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A joghurtot összekeverjük az apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával és a mézzel. Egy zárható edénybe tesszük a csirkefalatokat, ráöntjük a joghurtos pácot, és 4-5 órára hűtőbe tesszük érlelni. (Fogyasztás előtti napon is bepácolhatjuk a húst.)
  2. A padlizsánt megmossuk, éles késsel hosszában fél centis szeleteket vágunk belőle, tekerünk rá egy kis borsot, majd az olívaolajon, teflonos serpenyőben pár perc alatt megsütjük a szeleteket. Konyhai törlőre tesszük hűlni.
  3. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk, sóval és kakukkfűvel fűszerezzük, és szépen sütögetni kezdjük egy serpenyőben.
  4. A fetát összetörjük, elkeverjük a krémsajttal, a citromlével, és a kihűlt padlizsánszeletekre kenünk belőle egy jó teáskanálnyit, majd feltekerjük, és meleg sütőbe tesszük, hogy ki ne hűljenek.
  5. A bepácolt csirkemellet szűrőben kicsit lecsepegtetjük, majd teflonserpenyőben az olajon kisütjük, de óvatosan, mert a joghurt miatt könnyen odakaphat. A sült csirkecsíkokat a kétféle körettel együtt tálaljuk.
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 969
elküldve: 2
receptkönyvben: 40
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Batida

Mióta szakács: 2011.03.05.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: ősz
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Joghurtos csirkefalatok fetás padlizsántekerccsel és serpenyős burgonyával, joghurtban pácolt csirke sajtos padlizsántekerccsel, töltött padlizsán burgonya és zöldségkörettel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

631
csirkemell filé 60 dkg
joghurt 4 dl
méz 1 teáskanál
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 1 ek
padlizsán 2 nagy db
feta sajt 20 dkg
tömlős krémsajt 10 dkg
citromlé 1 citromból nyert
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
burgonya 5 közepes db
kakukkfű 1 kk
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint