Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtban pácolt indiai csirkemellfilé

Joghurtban pácolt indiai csirkemellfilé
Joghurtban pácolt indiai csirkemellfilé
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Láttam, és elkészítettem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A chilit és a fokhagymát apróra vágjuk. Összekeverjük a hozzávalókat, a sorrend mindegy.
  2. Miután megvan a "páclé", a csirkemellfilét 2 ujjnyi csíkokra vágjuk, és beletesszük a páclébe, úgy, hogy elfedje a húst. Akkor a legjobb, ha 24 órát áll a pácban, de min. 4 óra kell neki.
  3. Miután kivettük a pácból, ne csurgassuk le, hanem egy kevés olívaolajon megpirítjuk mindkét oldalát a csirkemellfilének (kb fél perc oldalanként), és utána mehet a sütőbe 15 percre, és kész.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 876
elküldve: 4
receptkönyvben: 356
elkészítve: 8/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Thomas13

Mióta szakács: 2010.02.09.
10 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

egyszerű tandoori csirke, indiai csirkemell sütőben sütve

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

taranikó
taranikó Thu, 2013-05-02 16:28

Nagyon finom lett, bár nem kaptam kefírt, így csak joghurtban pácoltam egy éjszakán át. És nemcsak finom, hanem egyszerű és gyors. Köszi a receptet.

dombinori
dombinori / dombinori Wed, 2012-01-25 15:28

Sziasztok,

én pont tegnap vásároltam többféle keleti fűszert is. A Camponában (földszint) találtam egy aranyos kis üzletet, ahol szinte mindent be lehet szerezni (fűszerek, szószok, olivabogyók, aszalt gyümölcsök, stb). A legjobb benne, hogy a fűszereket kis kiszerelésű csomagban is meg lehet venni nagyon jó áron. Kb. 100-200 Ft között van az összes. És ha bejött, akkor van kedvezőbb áron nagyobb kiszerelés is. Ha arra jártok nézzetek be, mert érdemes.

szilvi76
Szilvi6 / szilvi76 Fri, 2012-01-13 16:10

Sziasztok,
Én úgy szoktam készíteni, hogy a kefírt kihagyom és csak joghurt az alap. Fokhagymából pedig a dupláját.
És nem sütőbe teszem, hanem úgy pácléstől (jó tocsogósan) teflonba, fedő nélkül... addig sütöm, amíg elfő a leve és nagyon sűrű nem lesz (kb. 6-8 perc)... az egyik kedvencünk, mert nagyon hamar megvan és igazán különleges az íze (meg a színe is:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-01-22 19:05

Meg is csináltam ezt a receptet, nagyon finom lett, különleges ízvilág. Próbáljátok ki, köszönöm a receptet!

thomas13
Thomas13 / thomas13 Wed, 2010-04-28 20:02

Szia Mumi!

Csatlakozom az előttem íróhoz. Ázsia BT nagycsarnok, alagsor. Nem egy veszélyes összeg és nagyon intenzív az íze.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-04-28 19:46

Nagyon szépen köszönöm a választ! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-04-28 15:41

Szia! Segítenél abban, hogy a tandoori masala keveréket hol lehet kapni? Köszi!

450
chili 1 db
fokhagyma 2 gerezd
kefir 2 dl
joghurt 4 dl
tandoori krém 2 kávéskanál
olívaolaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
csirkemell filé 100 dkg