Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos-chilis padlizsánkrém

Joghurtos-chilis padlizsánkrém
Joghurtos-chilis padlizsánkrém
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindazoknak, akik kedvelik a római kömény ízét.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt mossuk, szárazra töröljük, majd elfelezzük. A fokhagymát áttörjük, majd elkeverjük az olajjal.
  2. A padlizsán vágott felületét bekenjük a fokhagymás olajjal, majd a vágott felülettel lefelelé egy alufóliával bélelt tepsibe rakjuk.
  3. 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 40 percig sütjük. Kivesszük, és hűlni hagyjuk.
  4. A paradicsomot megmossuk, kettévágjuk, a magokat egy kanállal kiszedjük. A paradicsomhúst apró kockákra vágjuk. A petrezselyemzöldet megmossuk, apróra vágjuk.
  5. A már hideg padlizsán húsát egy kanál segítségével kikaparjuk, a citromlével együtt pürésítjük.
  6. Hozzákeverjük a joghurtot, paradicsomot és a petrezselymet. A fűszerekkel ízesítjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 310
elküldve: 1
receptkönyvben: 76
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – AB vércsoport
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
adag: 2 főre
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc

egyéb elnevezések

padlizsánkrém, padlizsánkrém joghurtosan, köményes-chilis padlizsánkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

77
padlizsán 300 g
olívaolaj 1 teáskanál
fokhagyma 1 gerezd
paradicsom 1 db
petrezselyem 10 szál
citromlé 1 ek
joghurt 2 ek
római kömény 0.5 teáskanál
chili 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint