Padlizsánkrém 8. - tahinivel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Jahin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
622
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
2484
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 50.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 971.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 206 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 374 mg
-
Nátrium 281 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 469.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 173 micro
Összesen
622
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.9 g
Zsír
-
Összesen 202.9 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3886.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 822 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 403 mg
-
Foszfor 1498 mg
-
Nátrium 1125 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 164.2 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 70 mg
VÍZ
-
Összesen 1877.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 556 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 292 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 691 micro
Összesen
2484
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 157.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 76 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
101
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Megsütjük a padlizsánokat: sütőpapíros tepsibe rakjuk meghámozva, nagyjából feldarabolva, kicsit megsózva, közepes lángon kb. 3/4 óráig.
- Kevés vizet önthetünk alá, és lefóliázhatjuk. Gyorsan átpuhul, levesszük a végén a fóliát, és még pirítjuk.
- Megvárjuk, míg kihűl, botmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk a majonézt, tejfölt, olívát, citromlét és a tahinit.
- Alaposan kikeverjük.
- Ízesítjük fokhagymával, reszelt vöröshagymával, sóval és frissen őrölt borssal.
- Jól behűtjük, kötelező jelleggel pirítós kenyéren tálaljuk, paprika, paradicsom kíséretében.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 15461
- Feltöltés dátuma: 2010. június 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Jahin
189 recept
Ahány ház, annyi padlizsánkrém. A saját, bevált verzióm biztos nem autentikus, kedves Erdélyi olvasóim ne akadjanak ki a sütési módszeremen!:-) Ez a gyors konyhai változatom, ha van lehetőség, parázson sütjük, így füstösebb az íze. Vegyük a fáradságot, és keverjük meg házilag a majonézt. Amikor szezonja van, több kilót megsütök, kevés sóval kis dobozokban rakom a mélyhűtőbe és előkapjuk télen, amikor hull a hó...:-)