r
Nosalty Logó

Jamie Oliver fehérjedús palacsintája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bodon Judit dietetikus
Jamie Oliver fehérjedús palacsintája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A palacsintához

A joghurtos-gyümölcsös öntethez

Összesen 266 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A palacsintához

A joghurtos-gyümölcsös öntethez

Összesen 1056 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A palacsintához

A joghurtos-gyümölcsös öntethez

Összesen 138 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    552.4 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    104 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 266 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    396 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2209.5 g
  • Cink
    266 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    207 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    906 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    26 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    121 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    120 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    904 micro
Összesen 1056 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.3 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 138 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A palacsintához

A joghurtos-gyümölcsös öntethez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A hozzávalókat a tej kivételével öntsük egy turmixgépbe, érdemes a zabpelyhet utoljára hagyni, hogy a turmixgép a lágyabb alapanyagokkal tudja megkezdeni a keverést. A zabpehely lehet egész vagy előre aprított (apró szemű) is, az utóbbival könnyebben birkóznak meg a turmixgépek.
  2. Magas fokozaton indítsuk el a gépet, ha nem elég lágy a massza (nekem nem volt az), akkor adjunk hozzá tejet. Ez lehet tehéntej vagy növényi tej is, ízlés szerint. Az eredeti receptben egy löttyintésnyi tej mennyisége van megadva, nekem ennél azért több kellett, valahol fél-1 dl körüli mennyiséget igényel.
  3. Turmixoljuk össze a masszát, amíg teljesen egynemű nem lesz, azaz nem lesznek már benne zabpehelydarabok és túrórögök sem.
  4. Egy serpenyőbe/palacsintasütőbe tegyünk egy kis darab vajat (vagy ecsettel vékonyan kenjünk ki olajjal), és a turmixgépből egyenesen öntsük a felforrósított serpenyőbe a masszát kis adagokban.
  5. A palacsinták egyik felét addig süssük, míg a felszín kicsit elszíneződik, és buborékok képződnek rajta, ekkor egy kis lapát segítségével fordítsuk meg, és süssük készre őket.
  6. A joghurtos-gyümölcsös öntethez a görög joghurtot keverjük össze a málna és a nektarin felével, ezt öntsük a kész palacsintára, dobjuk fel még friss gyümölcsökkel, és csorgassunk rájuk egy kevés mézet.
  7. Egészséges, fehérjedús palacsintáinkat tálalhatjuk magukban is, vagy a fenti módon mézzel, szezonális gyümölcsdarabokkal, krémes görög joghurttal - ízlésünk szerint.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 574
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 57
  • Össznézettség: 59356
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jamie Oliver fehérjedús palacsintája
Bodon Judit dietetikus 31 recept

Kedvenc séfem, Jamie Oliver az elmúlt évben látványosan egyre több figyelmet fordít az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásra, egyre több receptje képviseli már ezeket az értékeket - személy szerint igen nagy örömömre. Eddig is kedveltem a fiatalembert, de ezek után még inkább odáig vagyok érte. Konkrét receptért is gyakran fordulok az ő ötleteihez - így történt ennél a fehérjedús, cukormentes, értékes tápanyagokban gazdag palacsintareceptnél is. Az elkészítés rendkívül egyszerű, 11 éves nagy fiam már önállóan is elkészíti mindenki örömére ezt az egészséges változatot - a videó készítésekor is ő volt a segítségemre.

Hozzávalók

A palacsintához

A joghurtos-gyümölcsös öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek