r
Nosalty Logó

Ízletes képviselőfánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ani13
Ízletes képviselőfánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
195 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 736 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 6621 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 210 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    385 micro
Összesen 736 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149 g

Zsír

  • Összesen
    330.8 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    3166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5449.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    1652 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1757 mg
  • Nátrium
    1530 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    740.8 g
  • Cukor
    373 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    912.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    556 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    2079 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3097 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3462 micro
Összesen 6621 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A vizet feltesszük a tűzhelyre a vajjal, a sót és a cukrot is beletesszük. Ha felforrt, a lisztet hozzáadjuk és keverjük, majd amikor jól összeállt, levesszük a tűzről és egy másik edényben kb. 20 perc alatt kihűtjük. A tojásokat picit kikeverjük egy tálban, majd apránként hozzáadjuk a tésztához.
  2. Ezután ha jól eldolgoztuk habzsákba tesszük, aminek a végére csillag csövet teszünk.
  3. Bekapcsoljuk magas fokozaton a sütőt, és sütőpapírral bélelt tepsibe kis formákat, kis távolságra egymástól nyomunk. Kb. 15 percig magas, 220 fokon megsütjük, majd levesszük 170 fokra a sütőt, és még kb. 25 percet sütjük. Sütőtől függ az idő.
  4. Majd ha kész a fánk, félbevágjuk egy recés késsel, és megtöltjük sárga ( vanília) krémmel. És ezután tejszínhabbal, habzsákból nyomjuk mindkettőt. Mehet a fánk teteje vissza a krémre és megszórjuk porcukorral. Nekem 45 db lett belőle.

Krém

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjék mennek a habverőgépbe, a cukor felével. 2 dl tejben elkeverjük a tojássárgáját és a vaníliás cukrot, vaníliaaromát, és a vaníliás pudingot, vagy lisztet. A többi tejet (8 dl) feltesszük a tűzhelyre főni, a cukor másik felével, és a csipet sóval.
  2. Ha a tej jó meleg, öntsünk egy kicsit a vaníliás krémhez belőle, hőkiegyenlítjük. Majd ezután a forró tejhez öntjük lassan és kézi habverővel jól elkeverjük. Ha besűrűsödött, a tojásfehérjét többszörre adjuk hozzá, dolgozzuk össze alaposan, majd hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni.
  3. Ha nem forró már, akkor lefóliázva mehet a hűtőbe, én 2 órát hagytam bennt.
  • Sütés hőfoka: 195 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1448
  • Feltöltés dátuma: 2022. december 16.

Receptkategóriák

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek