Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mini képviselőfánkok Plusszika konyhájából

Mini képviselőfánkok Plusszika konyhájából
Mini képviselőfánkok Plusszika konyhájából
65 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Páromnak szerettem volna valami finomat készíteni, a netet kutattam valami finom süti után, és rátaláltam erre a receptre. Mintha a cukrászdából hoztam volna. :)

hozzávalók / 8 adag

Az égetett tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Mindenkinek!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához egy lábasban felforraljuk a vizet a vajjal, a sóval és a cukorral, utána beleöntötjük a lisztet, és kanállal addig keverjük, amíg a massza össze nem állt. A tűzről lehúzott masszához gépi habverővel hozzáadjuk egyesével az egész tojásokat, és simára keverjük. A tésztája közepesen lágy, fényes, krémszerű lesz.
  2. A tésztát ezután csillagcsöves habzsákba tesszük, és diónyi halmokat formázunk (lehet kanállal is) a sütőpapírral kibélelt tepsibe, nem túl közel egymáshoz.
  3. A sütést két ütemben végezzük: forró 180 fokos előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük (nagyságtól függően), és amikor már szépen megemelkedtek, akkor a sütő hőfokát visszavesszük 160 fokra, és még kb. 15-20 percig szárítottam résnyire kitámasztjuk a sütőajtót.
  4. A krémhez 5 dl tejet 10 dkg cukorral és vaníliás cukorral felforraljuk.
  5.  A pudingport kikeverjük a 2 tojássárgájával és 2 dl tejjel. A pudingporos masszával besűrítjük a felforrt tejet, majd levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a maradék cukorral felvert tojásfehérjehabot. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd habzsákba töltjük.
  6. Felverjük a tejszínhabot, és azt is habzsákba tesszük.
  7. A fánkok tetejét levágjuk, az alját megtöltjük krémmel, arra rányomjuk a tejszínhabot, és rátesszük a fánkok kalapját is. Én csokidarával szórtam meg, Esetleg lehet porcukorral vagy olvasztott karamellel vagy olvasztott csokival is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 11 541
elküldve: 15
receptkönyvben: 261
elkészítve: 1/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Plusszika

Mióta szakács: 2012.10.04.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémmel töltött égetett fánk, vaníliás-tejszínes mini képviselőfánkok

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzska88
zsuzska88 Mon, 2013-02-04 17:00

Kedve reka79! 200 fokon 22perc sütés idő után rá nyitottad az ajtót? Válaszod köszönöm. Fontos lenne :)

zsuzska88
zsuzska88 Mon, 2013-02-04 16:57

Kedves Plusszika! Szeretném a tanácsodat kérni. Akkor most kinyissam a sütőt vagy ne nyissam ki és 200 fokon süssem az elejétől a végéig? Válaszod köszönöm

Plusszika
Plusszika / Plusszika Thu, 2013-02-14 13:50

Megfogadtam a tanácsot amit írtak nekem, és már én sem nyitom ki a sütő ajtaját, és így könnyebb is, mert nem kell annyira figyelni rá. Nekem elég szokott lenni a 20-22 perc, de ez a nagyságtól függ. Az utolsó sütésemkor egyszer kinyitottam idő előtt hogy kivegyem, de rögtön láttam hogy kezdenek kicsit összemenni, ezért rögtön visszacsuktam az ajtót és vissza felemelkedtek és szépen megsültek.

ZsuzsikaDrága
ZsuzsikaDrága / ZsuzsikaDrága Mon, 2012-10-22 22:19

Nekem nem sikerült.. :( a kinyomott tészta ellaposodott, igaz feljött úgy nézett ki mint egy piskótatallér. Ami rosszabb, hogy az alja a sütőpapíron maradt és így egy nagy üreg tátongott alulról benne :(

Plusszika
Plusszika / Plusszika Wed, 2012-10-24 11:14

Sajnálom hogy neked nem sikerült. én már legalább 6x elkészítettem és eddig mindig sikerült,így a recept alapján. Most utoljára úgy csináltam,ahogy az egyik kedves hozzászólom ajánlotta, nagyobb hőfokon-rövidebb ideig és hogy ne nyissam ki a sütőt, és így is sikerült. Lehet hogy a tésztád volt hígabb, hogy nem tudott feljönni eléggé.Az én kinyomott tésztám diónyi méretű, de inkább kúp alakú,így lesz alul szélesebb és felül pedig töltés után lesz egy kis sapkája.és az én tésztámban is van üreg mikor már megsült, kettévágom és abba töltöm bele a krémet.
Számomra ez egy "siker recept" mert még velem nem fordult elő hogy lett volna vele valami baj, ezért nem tudom mi lehetett a gond, ezért nem tudok többet segíteni. Remélem nem vette el a kedved a képviselőfánk sütéstől. Üdv:Kati

reka79
reka79 Sat, 2012-10-13 14:55

Ma megsütöttem életem első(mini) képviselőfánkját!200 fokon 22 perc elég volt.
Nagyon tuti recept,köszönöm!Isteni finom!
Nekem pont 40db jött ki ebből a mennyiségből.

joss71
joss71 / joss71 Wed, 2012-10-10 11:39

Végre egy igazi képviselőfánk,ahol nem víz van a pudingban és nem liszt a krémben.Pontosan így tanultuk a suliban.Valóban nagyon finom,ha a fánkok levágása előtt olvasztott cukorba,közvetlenül utána pedig durvára vágott dióba mártjuk a fánkokat,utána jöhet a kalap levágása.Kedvet kaptam az elkészítéséhez,egy apró megjegyzés,a hőfok lehet picit magasabb,én 200 fokot javaslok és rövidebb ideig.A sütő ajtót pedig véletlenül se nyissuk ki...

Plusszika
Plusszika / Plusszika Wed, 2012-10-10 12:19

Köszönöm a hozzászólást, és a tanácsot is, az olvasztott cukor és a dió rá, nagyon jól hangzik, legközelebb ki fogom próbálni :)

574
vaj 20 dkg
víz 2 dl
1 csipet
finomliszt 20 dkg
cukor 0.5 teáskanál
tojás 5 db
tojás 2 db
vaníliás pudingpor 2 csomag
tej 7 dl
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 15 dkg
habtejszín 2 dl