r
Nosalty Logó

Mini képviselőfánkok Plusszika konyhájából

NS
Mini képviselőfánkok Plusszika konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Az égetett tésztához

A krémhez

A tetejére

574
Kalória
11.3g
Fehérje
54.2g
Szénhidrát
34g
Zsír
81.1g
Víz
239g
Koleszterin
776.3mg
Élelmi rost
24.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Az égetett tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 574 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Az égetett tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4595 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Az égetett tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 213 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 574 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.5 g

Zsír

  • Összesen
    272.3 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1912 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3527.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1213 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    1069 mg
  • Nátrium
    943 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    433.7 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    648.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2468 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    324 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    1088 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2432 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    436 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1740 micro
Összesen 4595 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 213 kcal

Elkészítés

Az égetett tésztához

  1. A tésztához egy lábasban felforraljuk a vizet a vajjal, a sóval és a cukorral, utána beleöntötjük a lisztet, és kanállal addig keverjük, amíg a massza össze nem állt. A tűzről lehúzott masszához gépi habverővel hozzáadjuk egyesével az egész tojásokat, és simára keverjük. A tésztája közepesen lágy, fényes, krémszerű lesz.
  2. A tésztát ezután csillagcsöves habzsákba tesszük, és diónyi halmokat formázunk (lehet kanállal is) a sütőpapírral kibélelt tepsibe, nem túl közel egymáshoz.
  3. A sütést két ütemben végezzük: forró 180 fokos előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük (nagyságtól függően), és amikor már szépen megemelkedtek, akkor a sütő hőfokát visszavesszük 160 fokra, és még kb. 15-20 percig szárítottam résnyire kitámasztjuk a sütőajtót.
  4. A krémhez 5 dl tejet 10 dkg cukorral és vaníliás cukorral felforraljuk.
  5. A pudingport kikeverjük a 2 tojássárgájával és 2 dl tejjel. A pudingporos masszával besűrítjük a felforrt tejet, majd levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a maradék cukorral felvert tojásfehérjehabot. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd habzsákba töltjük.
  6. Felverjük a tejszínhabot, és azt is habzsákba tesszük.
  7. A fánkok tetejét levágjuk, az alját megtöltjük krémmel, arra rányomjuk a tejszínhabot, és rátesszük a fánkok kalapját is. Én csokidarával szórtam meg, Esetleg lehet porcukorral vagy olvasztott karamellel vagy olvasztott csokival is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Páromnak szerettem volna valami finomat készíteni, a netet kutattam valami finom süti után, és rátaláltam erre a receptre. Mintha a cukrászdából hoztam volna. :)

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek