r
Nosalty Logó

Képviselőfánk Fahéj konyhájából

Fahéj
Képviselőfánk Fahéj konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

699
Kalória
18.7g
Fehérje
69.5g
Szénhidrát
37.1g
Zsír
121.5g
Víz
352.9g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
33.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 699 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4191 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 200 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    121.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 699 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    112.1 g

Zsír

  • Összesen
    222.6 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    2117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4001 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    1143 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    1383 mg
  • Nátrium
    1071 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    417 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    728.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    545 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    1534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1322 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2485 micro
Összesen 4191 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 200 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A vizet felforrósítjuk, felolvasztjuk benne a zsírt.
  2. Hozzáöntjük a lisztet, és fakanállal addig keverjük, míg egy darabba összeáll.
  3. Levesszük a tűzről, és egyenként, nagyon alaposan belekeverjük a tojásokat.
  4. A masszából kis diónyi gömböket formázunk, és zsírozott tepsire rakjuk, egymástól kb. 6 cm-re. Így pihentetjük 1 órát.
  5. A sütőt a legmelegebbre hevítjük, a tésztát betesszük. 1-2 perc perc múlva 200°C-ra csökkentve a hőt összesen 15 percig sütjük ezen a hőfokon, majd a sütőajtót megnyitva, 160°C-on szárítjuk még 5 percig.
  6. A tepsin hagyjuk kihűlni.
  7. A krémhez a tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét 10 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük. Félretesszük.
  8. A tejben csomómentesre keverjük a tojássárgákat, a lisztet, 5 dkg cukrot és a vaníliás cukrot. Folytonosan kevergetve sűrű péppé főzzük.
  9. A tűzről levéve még forrón, óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot. Langyosra hűtjük.
  10. A fánkokat kettévágjuk (a belsejükben maradt kevés, hártyaszerű tésztát eltávolítjuk), és alsó részükbe töltjük a vaníliakrémet.
  11. Tetejükbe tejszínhabot teszünk, és egymáshoz illesztjük a két részt.
  12. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém jól megdermedjen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Vannak, akik nem mernek nekiállni a képviselőfánk sütésnek, mert az a hír járja, hogy problémás, macerás a készítése. Állítólag csinál olyan vicceket, hogy összeesik a sütőben ahelyett, hogy triplájára nőne, pedig ugye ez lenne a feladata. Természetesen én is félve álltam neki úgy 20 éve először, és remegve vártam a végkifejletet. A feszültséget még az is fokozta, hogy nem volt ablak a sütőajtómon, és én meg nem nyitogathattam (ennél a sütinél tilos!), hogy nyomon követhessem az eseményeket. De nem történt semmi borzalmas. Szépek lettek a fánkok. És azóta is mindig. És nem macerásabb, mint bármelyik krémes süti. Viszont sok krémes sütinél ezerszer finomabb, szóval nagyon megéri elkészíteni. A tíz tojás se tartson vissza senkit, mert ez így nem drágább, mint egy vajas süti csokival a tetején, vagy egy kis doboz mascarpone.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...