r
Nosalty Logó

Isler ribizlilekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Isler ribizlilekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához (2 adag)

A bevonathoz

Összesen 1044 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához (2 adag)

A bevonathoz

Összesen 8330 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához (2 adag)

A bevonathoz

Összesen 478 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    65.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    829.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 1044 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    105 g

Zsír

  • Összesen
    521.6 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    197 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    201 g
  • Koleszterin
    876 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6637.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    1394 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    700 mg
  • Foszfor
    3145 mg
  • Nátrium
    1102 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    848 g
  • Cukor
    372 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3585 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    388 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    475 micro
  • Kolin:
    859 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3369 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    2560 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1022 micro
Összesen 8330 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 478 Kcal

Hozzávalók

A tésztához (2 adag)

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához (2 adag)

  1. A margarintfelkockázzuk. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, 1-2 evőkanál kakaóporralés a darált dióval.
  2. A lisztes keveréket, a margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáit összegyúrjuk. Lehetőleg gyorsan dolgozzunk, mert az omlós tésztához hideg hozzávalók, és hideg konyha szükséges (ezért nem jó, ha sokáig dolgozzuk, mert a kézmelegtől ellágyul).
  3. Cipóvá formázzuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Mivel ez nagy adag tészta, mindig csak egy részét vegyük ki a hűtőből, a többi hadd hűsöljön még bent.
  4. Kinyújtjuk a tésztát kb. 3-4 mm vastagságúra, és kerek formával kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk a korongokat, és előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Kicsit hagyjuk hűlni, majd savanykás lekvárral, pl. ribizlivel egy-egy korongot összeragasztunk. Kicsit állni hagyjuk a korongokat, majd a gőz felett felolvasztott csokoládébevonóban (amihez adtunk egy-két evőkanál olajat) megmártogatjuk őket.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 708
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 82907
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 21.

Ajánló

Ugyanebből a tésztából készítem a linzerkarikát is, így 2:1-ben tésztának neveztem el. Akkor nem kerül bele kakaó, és lyukas-nem lyukas kiszúróval szaggatom, kisütés után baracklekvárral ragasztom össze a darabokat, és porcukorral megszórva tálalom.

Receptkategóriák

Ennek a fajta  tésztának nagy előnye, hogy nem sokkal az elkészítés után megpuhul, nem úgy, mint a klasszikus linzertészta. A gyermekeim nagy kedvence a linzerkarika, így gyakran készül nálunk. Tavaly gondoltam egyet, amikor ezt a fajta omlóstésztát gyúrtam (korábban a klasszikus linzer recept alapján dolgoztam), hogy készítek most egy kis islert is. Hiszen azt is szeretik nagyon, de még sosem csináltam! Az alaptésztát kétfelé vettem, és az egyik cipóba belekevertem egy kis kakaót is. Nagyon finom lett, így felvettük a hőn szeretett házi (és adventi) aprósütik sorába.

Hozzászólások (25)

Törölt felhasználó

Szia! Elkészítettem és nagyon finom lett. A tésztát azt nem tudtam kinyújtani így egy kicsit vastagabb lett de a sütés csak pár perccel lett több ett?l. Sütis dobozban tároltam de még így is egy hétig puha maradt ennyi kellett ahhoz befaljuk. ;) Köszönöm!

Törölt felhasználó

Örülök kedves Andi, hogy ízlett, és köszönöm szépen a visszajelzésedet! Üdv: Anita

samuka6

Szia Nálunk nagyon nagy sikert aratott ez a süti. Megsütöttem szombaton majd szerdán ismét, mert nem maradt egy darab se és még vártunk vendégeket. Pedig elég kicsi szaggatóval csináltam és lett kb. 50-60 darab. Köszönöm :)

Törölt felhasználó

Szia! Szívesen:-)! Nagyon kedves T?led, hogy visszajeleztél, hogy milyen lett a süti! Nagyon örülök, hogy ízlett! Üdv: Anita

cinege

Karácsony el?tt találtam erre a receptre.....MENNYEI !!!!!! Azóta háromszor sütöttem meg, tesztelni tartósságra nem tudom, mert pillanatok alatt elfogy az utolsó morzsa is. :) :) :) Köszönöm a receptet magam és a család nevében is. Üdv : Ildi

Törölt felhasználó

Nagyon örülök, hogy ilyen nagy sikere lett! Köszönöm szépen a visszajelzésedet és a dicséretet! Az én gyerekeim is nagyon szeretik. Üdv: Anita

Törölt felhasználó

szia! Kb hány percig kell sütni, hogy ne legyen se túl kemény, se túl puha?:) válaszodat el?re is köszönöm! ^^

Törölt felhasználó

Szia Enimöl! Remélem, még nem kés? a válasz:-)! Bocsánat, hogy csak most ragadtam "tollat". Szóval kb. 10-12 percig süsd a korongokat, de persze ezt sok minden módosíthatja. A korongok vastagsága, átmér?je, a süt?d m?ködése (pl. nekem a a süt? elején jobban odakap a sütik alja, mint a hátulján). Ez a tészta elvileg nem lesz kemény, szinte rögtön puha. Bízom benne, hogy tudtam segíteni! Üdvözlettel: Anita

szteri

Szia! Nagyon finom isler lett a receptedböl!!! Ezer köszönet a receptert. Nagymamamtol volt egy ösregi isler receptem, de rajöttünk ez sokkal finomabb. Kellemes Husveti Ünnepeket! Szteri

Törölt felhasználó

Szia Szteri! Köszönöm szépen a visszajelzésedet, örülök, hogy elnyerte tetszésed! Ma én is készítettem húsvétra egy adagot:-)! Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok én is! Anita

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen a receptet...nagyon finom!!! Ajánlom mindenkinek!!

Törölt felhasználó

Én is köszönöm szépen a visszajelzésed és az ajánlást! Üdv: Ani

Törölt felhasználó

Kép alapján választottalak és nem bántam meg. Szép is lett és finom is. Mindenkinek ajánlom! Én fél adagból 18 közepes islert készítettem.

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen a visszajelzésed, Kata! Örülök, hogy ízlik! Üdv: Ani

Törölt felhasználó

Sziasztok!Elkeszitettem a receptet,valami isteni finom lett!koszonom szepen!!

Törölt felhasználó

Szia Andy35! Örülök, hogy ízlett! Üdv: Anita

Törölt felhasználó

El?ször megijedtem a tésztától, mert készítés közben nemigazán akart összeállni, de nem adtam fel, megcsináltam, és nem is bántam meg, mert isteni lett. Köszi :)

Törölt felhasználó

Én is köszönöm szépen:-)! Örülök, hogy ízlik! Látom, hogy cukrászatot tanulsz, sok sikert hozzá! Üdv: Anita

Törölt felhasználó

Anita megszeretném kérdezni, hogy mennyi tortabevonó kell?

Törölt felhasználó

A fele adaghoz használtam el kb. 20-30 dkg étcsokit (vagy tortabevonót), mert általában ennek a másik felét linzernek szoktam megsütni. El?ször olvassz fel kb. 20-25 dkg-ot, aztán még lehet újabb adagot, ha szükséges. Ha szokott megmaradni olvasztott csokim, azt alufóliára öntöm, hagyom megdermedni, aztán a következ? alkalommal újból felolvasztom. Kellemes ünnepeket kívánok! Anita

Törölt felhasználó

Köszönöm, ma sütöm meg:)

szepandi3

Szia! Nem volt itthon süt?por ezért szalalkálival csináltam, olyan omlós és finom lett hogy meg kell ismételnem.... Nekem 50 db. lett ebb?l a dupla adagból! Isssteni!!!

Törölt felhasználó

Szia! Akkor ezek szerint szalalkálival is jó lesz. Köszönöm szépen a visszajelzésed! Boldog új évet kívánok! Anita

bogar6

Szia, Én már többször készítettem el ezt a sütit, nekünk kakaópor nélkül jobban ízlik de ezen kívül semmit nem változtattam rajta!Nagyszer? recept és sokkal jobb mint ahogy a suliban annak idején tanultuk a linzer tészta készítését :) Nagyon köszönöm! Üdv.Ági

Törölt felhasználó

Nagyon, nagyon finom :) Isteni az a recept! A sütinek csak az a baja, hogy gyorsan elfogy :)

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen :-)! Na, ezért kell mindjárt dupla adaggal kezdeni :-)! Szép hétvégét kívánok! Anita

Vadmalac

Szia, nem hittem volna, hogy ennyire egyszer? és gyors elkészíteni... Reggel megcsináltuk, délutánra már istenien omlós volt a süti. Köszi, hogy megosztottad!

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon szívesen :)! Én is köszönöm szépen a visszajelzést! További szép hétvégét kívánok! Anita

Törölt felhasználó

Szia! Szeretném megkérdezni, hogy ha nincs itthon dióm és liszttel pótolom, akkor már nem lesz annyira finom:) mint ahogy itt dicsérik!?:) Köszönöm: Eszter

Törölt felhasználó

Szia Eszter! Úgy még nem próbáltam, valószín? az sem rossz, de talán dióval még finomabb. Most látom, hogy druszám vagy :). Eger környékén gyakori a Hossó név. További szép hétvégét kívánok! Anita

Törölt felhasználó

Finom lett:):) Tényleg szupi recept, ma megcsináltam az eredeti recepttel is:) köszike

Hozzávalók

A tésztához (2 adag)

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty

Így tedd el a lecsót nyáron, hogy egész évben együtt...

Ilyenkor nyárvégén szinte turbóra kapcsol a befőzési láz, a kert és a piac ontja magából a zöldségeket, gyümölcsöket, érdemes nekiállni a tartósításuknak, hogy aztán az év kevésbé gazdag hónapjaiban is élvezhessük a nyári ízeket. A lecsót is érdemes eltenni, most többféle módszert mutatunk, hogy hogyan.

Szekeres Dóra

További cikkek