Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klasszikus karácsonyi isler

Klasszikus karácsonyi isler
Klasszikus karácsonyi isler
37 perc / előkészület: 25 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A klasszikus isler házi baracklekvárral és étcsokiba mártva készül, de bátran kísérletezhetünk különleges lekvárokkal, dió helyett mandula/pisztácia is kerülhet a tésztába, de akár fehércsokiba is márthatjuk. Nekem mégis ez az igazi, Anyukám házi sárgabaracklekvárjával.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A ragasztáshoz

A bevonáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és fóliába csomagolva félórára hűtőbe tesszük. A diós süteményeknél a diót mindig pirítsuk meg száraz serpenyőben vagy tepsiben és csak utána daráljuk le, sokkal, de sokkal intenzívebb íze és karakteresebb illata lesz.
  2. Lisztezett munkalapon kb. 4 mm vastagra nyújtsuk ki a tésztát és picike szaggatóval (3,5 cm átmérőjű az enyém) szaggassunk kis korongokat. Tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe és 180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés) 12 perc alatt süssük készre őket. Ne várjuk meg, hogy barnulni kezdjen a széle, mert akkor kiszárad.

A ragasztáshoz

  1. A kihűlt korongokat kettesével ragasszuk össze baracklekvárral.

A bevonáshoz

  1. Az étcsoki 3/4-ét olvasszuk fel mikróban, adjuk hozzá az apróra vágott maradék csokit, keverjünk hozzá étolajat és az islerek egyik felét mártsuk ki. Tegyük rácsra száradni őket, szórjuk meg a tetejüket darált/ aprított dióval.
  2. Ha a csoki megkötött, költöztessük őket fémdobozba, minél tovább állnak, annál finomabbak lesznek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 32 760
elküldve: 4
receptkönyvben: 147
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
kategória: aprósütemény
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós tésztájú isler, isler dióval, karácsonyi lekváros linzerkarikák

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

908
finomliszt 20 dkg
dió 6 dkg
porcukor 7 dkg
fahéj 1 csipet
tojássárgája 1 db
margarin 14 dkg
sárgabaracklekvár 10 dkg
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 3 ek
dió 2 dkg