Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Isler 3.

Isler 3.
Isler 3.
38 perc / előkészület: 30 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (48)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Cukrászdában régebben sokszor vettünk islert, így gondoltam, most kipróbálom itthon is. Kisebb formával szúrtam ki a karikákat, és így több kicsi lett.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat, a lisztet, a porcukrot, a fahéjat és a rumaromát összegyúrjuk. A hűtőben 15 percig pihentetjük.
  2. A pihentetés után kinyújtjuk kb. 3 mm vastagra, és karikákat szúrunk belőle.
  3. 8-10 perc alatt előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük.
  4. Miután megsütöttük, hűlni hagyjuk a korongokat.
  5. Ha kihűltek, kettőt-kettőt összeragasztunk a dzsemmel.
  6. Állni hagyjuk egy óráig.
  7. A csokit vízfürdő felett megolvasztjuk, és belemártjuk az islerek egyik oldalát.
  8. Hűtőbe tesszük, és megvárjuk, amíg megdermed a csokibevonat.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 45
össznézettség: 213 885
elküldve: 64
receptkönyvben: 2 002
elkészítve: 129/170
Facebookon megjelent: 1

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ischler

Hozzászólások (48)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

v.leila
v.leila Thu, 2017-02-09 09:49

Életem első islerje és olyan megjegyzéseket kaptam érte, hogy "Most már férjhez mehetsz" és "Jaj nem kellett volna édességet HOZNOD." Azt hiszem ezzel mindent elmondtam a receptről, szuper!! :) A csokimáztól féltem kicsit, de az is olyan szép lett rajta, hogy csak ámultam és bámultam. :)

fkathy
fkathy Fri, 2016-01-22 19:42

Teljesen a recept alapján készítettem,"Rama vajas ízzel",és borzasztóan ragadós,nyújthatatlan és ehetetlen lett.

pakóca
pakóca Tue, 2014-12-23 10:49

Szia(sztok)! Csodás ez a recept! Akinek nehézsége támad a tészta összegyúrásával, ha van robotgépe, annak a dagasztókarjával elég gyorsan meglesz az eredmény :) És nem is lágyul meg a tészta :)
Csak az a kár, hogy nem rögtön dupla adaggal indítottam :)))
Üdv
pakóca

libaláb
libaláb Sat, 2014-08-16 18:37

Életem első islere :) Rögtön kétfélét készítettem, mert annyi recept van ezen az oldalon is, de a család egyöntetűen erre mondta, hogy finomabb (amit picit sajnálkozva vettem tudomásul, mert a másik tészta könnyebben összeállt, de hát valamit valamiért) ezentúl mindig ezt fogom készíteni, főleg mert nem kell napokig várni, hogy megpuhuljon, azonnal finom, köszönjük a receptet.

Gragi
Gragi Fri, 2014-04-04 10:46

Szia! Nagyon-nagyon szuper recept, pont olyan islereket sikerült készítenem, amilyenre vágytam. :) Én 6,5 cm átmérőjű korongokat készítettem, így 9 db szép nagy islerem lett. A mázon én annyit változtattam, hogy 12 dkg étcsokit, 4 dkg vajat és 1 ek. vizet melegítettem fel vízgőz felett, így el tudtam kenni körbe-körbe az isleren. :)
Köszönöm a receptet!

Titatrilla
Titalilla / Titatrilla Sun, 2013-12-22 13:51

Dupla adagot készítettem és a liszt egy részét rozsliszttel és őrölt mogyoróval helyettesítettem. Mikor elkezdtem összegyúrni, csodálkoztam, miért nem kell bele tojás, sütőpor... Meg voltam róla győződve, hogy nem fog sikerülni. :( Sajnos az órát nem figyeltem sütésnél, az első tepsim oda is égett. Megfogadtam, hogy soha többet nem sütök e szerint a recept szerint. Másodiknál már odafigyeltem, az szép lett. Kihűltek, összeragasztottam őket. Tegnap csokit tettem a tetejükre, reménykedve, hogy valahogy majd azért meg lehet őket enni. Ma megkóstoltam és valami fenséges! Holnap szerintem csinálok még egy adagot! Köszi a receptet! :)

Titatrilla
Titalilla / Titatrilla Sat, 2013-12-28 14:17

Azóta sütöttem még egyszer, dupla adagot, ez már jól sikerült, isteni finom lett! A csokira színes tortadarát szórtam, nagyon szép lett. Köszi!

Scooby
Scooby Sun, 2013-03-31 19:35

Finom lett, köszi. Mindig találok valami finomságot Nálad:).

hernaaa
hernaaa Tue, 2013-01-08 19:49

Már háromszor készítettem, imádjuk! :) Igaz, hogy minden alkalommal kicsit nehezen áll össze a tészta, de ezt betudom annak, hogy nem porcukorral készítem. Nálunk a kristálycukor nagyon apró szemű, ezért többnyire lusta vagyok darálgatni. 3-3,5 cm magas és 2 cm széles karácsonyi zokniformával szoktam szaggatni és kb. 18 db kész isler lesz belőle. Nekem másnap, harmadnap a legfinomabb, addigra kicsit beszívja a lekvárt a tészta és megpuhul tőle. Tehát a recept tökéletes! Köszönöm! :)

Ínyenc74
Ínyenc74 Fri, 2012-12-14 15:18

Én teljes kiőrlésű lisztből csináltam és így is nagyon fini lett! Köszönöm a receptet!

Smilebaby
Smilebaby Fri, 2012-12-07 16:10

Szia Flóra!
Szuper a recepted! Nekem 11 pár jött ki az anyagból - mérleg nélkül mértem, "kanál" módszerrel. Viszont kicsit másképp csináltam. Csak 3 alapanyagot kevertem össze: liszt, vaj és porcukor. 30-20-10-es arányban. Kétféle lekvárral töltöttem. A tetejére még a csokiönteten kívül szórtam rá mandulát és tortadarát - az ízek megkülönböztetése végett.
Szerintem ezek után már bátran sütöm ezt a kedvenc sütinket, hisz hamar megvan!

Köszönöm!!!

Flóra
Flóra / Flóra Fri, 2012-12-07 16:36

Nincs mit:) Köszi, hogy megosztottad velünk, hogy kanállal hogyan kell mérni, így már azok is el tudják készíteni, akik esetleg mérleg híján vannak.:)

Bridgi
Bridgi Sun, 2012-12-02 19:37

Imádom!! És azt is, hogy ennyire gyors, könnyű nem macerás:)

Heni089
Heni089 Tue, 2012-09-25 10:58

Szia!
Köszi a receptet! Tegnap elkészítettem és isteni finom lett. Egyből dupla adaggal indítottam... :)
Jövőhéten megyek haza a szülőkhöz látogatóba és megvan a süti amit elkészítek nekik :)
Mégegyszer köszönet érte!

lawa
lawa Sat, 2012-08-25 08:24

Nagyon finom lett!!!!!! Rögtön dupla adagot készítettem. :) Köszi a receptet!

Nojka76
Nojka76 Thu, 2012-06-14 22:04

Nagyon fincsi lett! Picit nagyobb adagot készítettem és mindkét oldalát belemártottam étcsokiba! Köszi a receptet! :))

Lich
Lich Fri, 2012-03-02 22:54

Elég kezdő sütő vagyok még, de ma megsütöttem tripla adaggal az első islerem. Valami fantasztikusan finom lett! Bár ekkora adag is igen kevés lesz nekünk :) Köszi a receptet!

anyanéna
anyanéna / anyanéna Fri, 2012-02-17 19:14

Fincsi lett, de nagyon kevés:( Csak 7 db. , összeragasztva.Valamit nem jól csinálhattam.
Legközelebb egyből duplázom.:)

Raliz
Raliz Mon, 2012-01-16 17:32

Megcsináltam nagyon jó pedig tényleg kezdő sütő vagyok

Prixi
B Prixi / Prixi Thu, 2011-12-01 14:58

Bocsi, lehet, hogy hülye kérdés, de milyen géppel szoktad összekeverni? Olvastam az egyik válaszodban. Köszi

Flóra
Flóra / Flóra Thu, 2011-12-01 21:16

Nem géppel szoktam keverni. Az én is a remélem, hogy jól sikerülre vonatkozott. :)
De egyébként szerintem robotgéppel lehetne.

cafika
Cafika / cafika Fri, 2011-11-11 14:46

szia Flòra,
ez (is, mint minden finomsàgod) olyan de olyan jooooool néz ki !!!
nagyon ùgyes vagy!!!!
puszi, évi

jvaleria
jvaleria / jvaleria Wed, 2011-10-26 14:54

Szia!
Ma megcsináltam az islert, de nekem ez a liszt mennyiség kevésnek bizonyult ennyi vajhoz. Szóval dúsítottam a tésztán darált dióval, most sül, remélem jó lesz.

gömbicica
gömbicica Fri, 2011-11-11 14:49

szia :-) a 3:2:1 arány a lisztnél csak -1 dkg. Cukrász 15 liszt 10 vaj 5 porcukor arányban késziti. Lehet, hogy lágyabb volt a vaj amivel dolgoztál, azért tünt kevésnek a liszt. Én géppel szoktam összeállitani, igy hideg marad, nem lágyul ki a kéz melegétől.üdv.edi

Flóra
Flóra / Flóra Wed, 2011-10-26 19:03

Szia! Én is remélem, hogy jól sikerült, most már biztosan készen van.

Flóra
Flóra / Flóra Fri, 2010-04-16 13:50

Szia!
Egy kb. 4 cm átmérőjű szaggatóval szúrtam ki a karikákat, és így 20 db lett.

420
vaj 10 dkg
porcukor 5 dkg
finomliszt 14 dkg
fahéj 1 kk
rumaroma 1 csepp
lekvár/ dzsem 10 dkg
étcsokoládé 15 dkg