Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós isler Iluska konyhájából

Diós isler Iluska konyhájából
Diós isler Iluska konyhájából
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, illatos, puha édesség, amibe jól esik beleharapni...!!

hozzávalók / 5 adag

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 1 tk citromlé
  • 30 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 2 ek zsír
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1,5 cs sütőpor
  • lekvár
  • csokimáz vagy tortabevonó
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összegyúrunk minden alapanyagot sima tésztává. (Ha szükséges, csepp tejet öntsünk hozzá.) Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk.
  2. Amit a tetejére szánunk, arra plusz lyukat szaggatunk. Sütőpapíros tepsire tesszük.
  3. Előmelegített sütőben megsütjük 200 fokon.
  4. Lekvárral megkenjük, összeragasztjuk.
  5. Csokimázat készítünk, vagy fél tábla tortabevonót felolvasztunk kevés olajjal, és a tetejüket kidíszítjük. (2 gáztepsivel lett ebből a mennyiségből.)
  6. Ha nejlonban tartjuk, puha, omlós lesz! Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 817
elküldve: 5
receptkönyvben: 160
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
717 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromos csokis isler, csokoládéval bevont diós isler, linzer dióval, csokimázas isler

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dombikriszti
Dombikriszti / Dombikriszti Mon, 2013-11-25 11:02

Szia, Iluska! Islert kért a párom, mert "sok otthon a házi lekvár.. Valamit kezdeni kell velük, nem?"... Édesszájú nagyon... :) A te recepted volt az első, - és elkészítés után a legjobb! Köszönöm szépen! (Én ugyan nem mertem 200 fokon sütni, de így is isteni lett!)

ilus74
Iluska / ilus74 Tue, 2013-11-26 17:09

Üdv Kriszti!Bizony,bizony ha van lekvár, linzer is kell!!Örülök,hogy a 'legjobb' közé sorolod.Én általában mindent 200 fokon sütök,de a felső részben. Legyen szép napod! :-))