Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes isler és linzerkarika

Gluténmentes isler és linzerkarika
Gluténmentes isler és linzerkarika
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyerekek szeretik a linzert, ebben a formában is finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. Gyűródeszkán átgyúrjuk a tésztát, és vékonyra nyújtjuk. Ha islert készítünk, kör alakú formákat szúrunk ki. Ha linzerkarikát, akkor kiszúrjuk a talpnak való köröket, majd ugyanannyi virág formát is kiszúrunk a tetejére. A virágformák közepébe kisebb lyukat készítünk.
  3. Sütőben megsütjük.
  4. Baracklekvárral összeragasztjuk a formákat.
  5. Az islerek tetejét tortabevonóval bevonjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 37 254
elküldve: 12
receptkönyvben: 272
elkészítve: 13/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Lillus-M

Mióta szakács: 2012.02.08.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gluténmentes linzerkarika, isler gluténmenetesen, isler, linzer

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

SmidrAdri
SmidrAdri Sun, 2015-02-08 11:15

Én rögtön dupla adagot csináltam, fele Schar Mix C, fele Glutenix Alfa Mix liszttel, és nagyon finom lett így is :) Nagyon köszönöm a receptet! :)

Tarsoly Kata
Tarsoly Kata Wed, 2014-01-01 13:56

tettem hozzá egy maréknyi darált diót, nem lett tőle kemény, - nagyon jó recept. Puha, nem kemény a tésztája! Köszönöm!! kedvencek között a helye

Lillus-M
Lillus-M / Lillus-M Tue, 2012-04-24 20:20

Manócska nem láttam, hogy kérdeztél elnézést!

Nekem kb 20 süti jön ki belőle.
Legutóbb megtapasztaltam, hogy nagyon szép lesz az isler, ha lekvározás után hagyjuk, hogy kicsit összeragadjon, majd villát szúrunk bele és úgy mártogatjuk a csokiba.

Örülök, hogy sikert aratott többeknél is, további jó sütögetést!

manócska2010
manócska2010 Tue, 2012-04-17 09:42

Szia! Szeretném elkészíteni ezt a sütit. Ekkora mennyiségből kb. mennyi darab lesz? Sütőpapíros tepsiben sütöd? Köszönöm előre is a válaszod! Üdv Manó

Lillus-M
Lillus-M / Lillus-M Sun, 2012-04-01 10:17

Bertalucia, sajnos nem tudom, mert 2 napnál tovább még soha nem tartott ki, de majd kikísérletezem 1-2 eldugott darabbal, mert ezt nekem is jó lenne tudni

Bertalucia
Bertalucia Tue, 2012-03-27 17:25

Szia Lillus!

Köszi, hogy felraktad ezt az apró süti receptet. Szerinted hány napig marad ehető állagú / a GM liszt miatt kérdezem/ ?

süticsillag
süticsillag Sun, 2012-04-15 11:54

Szia Bertalucia!

Én is többször elkészítettem már ezt a sütit, így tudok Neked segíteni. :)
Egy egyszerű, műanyag fedeles dobozban (Curver) tároltam és 5 - 6 nap után is tökéletes volt. Utána elfogyott... :) De addig biztos jó lesz. :)

Én is köszönöm a receptet, nálam "alapédesség" lett. :)

Lillus-M
Lillus-M / Lillus-M Sun, 2012-04-22 18:54

Köszönöm, hogy elmondtad.Nálam nem bír ki ennyit, most vendégeink voltak azoknak is nagyon ízlett, csodálkoztak is, hogy gluténmentes süti is lehet finom.

871
schar mix 250 g
porcukor 125 g
vaj 125 g
tojás 2 db
sütőpor 1 kávéskanál
vanília 1 késhegynyi
étcsokoládé 10 dkg
sárgabaracklekvár 20 dkg