Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Isler 10.

Isler 10.
Isler 10.
55 perc / előkészület: 35 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Talán mondhatom, hogy nálunk ez a Best of sütemény. Főleg a gyerkőcök fogyasztják előszeretettel... :). Nem kell sok idő, hogy elfogyjon.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Jól összegyúrjuk a hozzávalókat, és miután kellő vastagságúra kinyújtottuk a tésztát, kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk az islereket.
  2. Sütőpapírral borított tepsire helyezzük, és pár perc alatt megsütjük.
  3. Miután megsült, lekvárral (ízlés szerint lehet bármilyen ízű) megkenjük, és összeragasztjuk.
  4. A csokimázhoz a csokit megolvasztjuk, és hozzáadunk 5-6 dkg vajat. Ezzel vonjuk be az islereket.
  5. Ekkor szórhatunk rá színes tortadarát, vagy aki nagyon szereti a diót, rátehetünk egész szem diót is!
  6. Pihentetjük, hogy megpuhuljon. Másnapra egy isteni finom, puha süteményt kapunk!

  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 616
elküldve: 4
receptkönyvben: 386
elkészítve: 6/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

isler, csokis-lekváros linzersüti

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lili2009
lili2009 Mon, 2011-11-07 12:04

Tegnap megsütöttem.Énnekem még elég sok lisztet felvett mikor kinyújtottam mindig leragadt de a végeredmény nagyon finom süti lett.Másnapra 3 db maradt ami meg tudott puhulni.

Kyngu
Kynga / Kyngu Mon, 2011-11-07 14:42

Szia! Sajnos lisztezni nyújtás során is kell, mivel ugye a diótól és a margarintól "zsírosabb"... Nagyon örülök, hogy ennek ellenére ízlett mindenkinek! :):) Van vele egy kis munka, de megéri!! ;)

nbeatrix
nbeatrix Sun, 2011-11-06 14:07

Szia! A csokival való bevonásnál az összeragasztás után mártod a csokiba az islereket?
Írtad, hogy pár perc alatt megsütjük. Kb hány perc? Vagy hogy tudom megállapítani hogy kész? Nem sütöttem még ilyen sütit, és mindenképp ki szeretném próbálni.

Kyngu
Kynga / Kyngu Sun, 2011-11-06 17:08

Szia! Az összeragasztás után kell csokimázzal bevonni. Én egyenként szoktam, mert úgy nekem mindig szebben sikerül.. de ahogy neked könnyebbnek tűnik - úgyis készítheted! :) Nagyon hamar készen vannak a "karikák", de ez tényleg a sütődtől is függ. Én sem mondanék többet 15 percnél, észre fogod venni, mikor jók! Ne félj, elrontani nem lehet! :):) Jó sütögetést kívánok, megéri elkészíteni, mert nagyon finom lesz! ;)

judogi
judogi Sun, 2011-11-06 15:27

Szia,nbeatrix!
Szerintem tudok segíteni én is,a sütiket összeragasztás után kell csokimázazni,én úgy szoktam csinálni,hogy a ráteszem a sütőben lévő rácsra, és az egész mennyiséget egyszerre meglocsolom a csokival,rá a szórócukor és kész. Egyszerűbb és gyorsabb,mint egyenként vacakolni velük.
Sütés:a tészta vastagságától,a sütőtől függ a dolog,de maximum 10-15 perc.

1409
margarin 25 dkg
finomliszt 30 dkg
porcukor 15 dkg
dió 15 dkg
sütőpor 1 kk
lekvár/ dzsem 5 dkg
tortabevonó 10 dkg
vaj 5 dkg
színes cukorka 2 ek