r
Nosalty Logó

Pirítottdiós-habos isler

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SweetSzenilla
Pirítottdiós-habos isler
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Hab

Csokimáz

Összeállítás

Összesen 966 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Hab

Csokimáz

Összeállítás

Összesen 11589 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Hab

Csokimáz

Összeállítás

Összesen 405 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1181.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.4 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 966 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    169.2 g

Zsír

  • Összesen
    652 g
  • Telített zsírsav
    305 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    175 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    135 g
  • Koleszterin
    1729 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14179.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    369 mg
  • Kálcium
    3571 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    670 mg
  • Foszfor
    5864 mg
  • Nátrium
    3643 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1313 g
  • Cukor
    713 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    679.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3632 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    835 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3561 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    836 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    823 micro
Összesen 11589 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 405 kcal

Hozzávalók

Tészta

Hab

Csokimáz

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, míg egynemű tésztát nem kapunk. Hűtőben fél óráig hagyjuk pihenni. Ezalatt dolgozik a liszt, és a kezünk melegétől megolvadt vaj is újra szilárd lesz, ezáltal könnyen nyújtható.
  2. Hűlés után 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, és 6-7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval (vagy egy megfelelő pohárral) korongokat szaggatunk.
  3. Előmelegített, sütőpapíros tepsiben 180 C-on világosra sütjük. Ebből a mennyiségből kb. 100 db korong lesz, de ez függ a vastagságtól és az átmérőtől.

Hab

  1. Egy lábasban vizet teszünk fel forrni. A cukorból elveszünk 40 dkg-ot és a másfél dl vízzel felfőzzük úgy, hogy a víz nagy része elpárologjon.
  2. Csipetnyi sóval felverjük a tojásfehérjét, közben apránként beleszórjuk a maradék 20 dkg cukrot és citromlevet. Ha elérte a megfelelő állagot, a még forró cukorszirupot alacsony fordulatszám mellett belecsorgatjuk.
  3. Gőz felett még további 20 percig verjük.

Csokimáz

  1. A diót a kisült korongok után tepsibe simítjuk, és pár perc alatt megpirítjuk vigyázva, hogy meg ne égjen. Még melegen ledörzsöljük a héját.
  2. A csokit gőz felett felolvasztjuk, majd gyors mozdulatokkal elvegyítjük benne az olajat, hogy sima legyen.

Összeállítás

  1. Egy ecset segítségével a korongok felét megkenjük a csokival, és nyomban szórjuk is bele a diót, hogy belekössön. Gyorsan dolgozzunk, mert hamar szilárdul a csoki.
  2. A korongok másik felére nyomózsákba töltött habból mindegyikre teszünk. Legjobb, ha csillagcsövet is használunk, úgy szebb lesz.
  3. Ezután összeillesztjük a párokat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1091
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pirítottdiós-habos isler
SweetSzenilla 57 recept

Anyukám nagy kedvence. Mindig gyűjtögetem a maradék tojásfehérjéket, és meglepem vele. Mennyei rajta a pirított dió, különlegessé és ellenállhatatlanná teszi. Jobb minőségű tejcsokit szoktam használni. Ez a tészta saját, kikísérletezett linzertészta. Sütés után nem kőkemény, nem kell sokat várni, míg megpuhul. Fontos, hogy ne süssük túl.

Hozzávalók

Tészta

Hab

Csokimáz

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek