Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Isabella torta vegán módra

Isabella torta vegán módra
Isabella torta vegán módra
65 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Komanémnak a lányának volt a szülinapja, mivel vegetáriánus, meg egy meghívott vegán, hát így született ez a torta.

hozzávalók / 12 adag

Alap

Krém

ajánlat

Mivel szárazabb, mint egy rendes tojásos, ha akarunk, tehetünk 100 ml napraforgó olajat, és jól be kell áztatni  a lapokat.

Szólj hozzá!

elkészítés

Alap

  1. A liszteket egy tálban összekeverjük a csipet sóval, a szódabikarbonáttal, a cukorral, sütőporral és a citromhéjjal.
  2. A szójatejet lassan hozzáadjuk, ha még nem elég, hozzáadunk még egy keveset, nem kell híg legyen, hanem egy elég kompakt.
  3. Beleöntjük egy kerek 26 cm-es tortasütőbe, 180° fokon 30-40 percig süssük, természetesen vigyázzunk rá, mert minden ler más.
  4. Hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A tejet langyosra melegítjük, és levesszük a tűzről.
  2. A cukrot a lisztekkel összekeverjük, és lassan a tejet kanalanként belekavarjuk. Visszaöntjük a tálba, amiben a tej volt, és lassú tűznél folyton kavargassuk, ügyelve, hogy oda ne ragadjon. Keményre főzzük, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a citromhéjat és a vaníliás cukrot.
  3. Beleöntjük egy jénai tálba, és átlátszó fóliával letakarjuk úgy, hogy érje a krémet, mert ha nem, amikor kihűl, réteg lesz a tetején.
  4. Összeállítás: kettévágjuk a kihűlt tortalapot, a felső felét a tányér aljára tesszük, a meggybefőttnek a levével jól beáztatjuk úgy, hogy a léből maradjon a másik lapra is (ugye érthető, hogy a befőttet leszűrjük előre úgy, hogy a meggyek legyenek majdnem szárazok, a lapot bekenjük a háromnegyed kihűlt krémmel, és elkezdjük a meggyszemeket a krémre rakni).
  5. Jó sűrűn megszórjuk a csokidarával is, és mind a kettőből hagyunk annyit, amennyi kell a teteje díszítésére. A tortalap alja most a tetejére kerül, előtte jól beáztatjuk azt is. Ízlés szerint díszítsük a tortát a megmaradt krémmel, meggyel és csokival. Hűtőben hagyjuk úgy két órára, jó étvágyat.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 261
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

AnnaML

Mióta szakács: 2014.04.01.
12 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat Karácsonyi finomságok
kategória: torta
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tejmentes vegán torta, krémes torta meggyel, meggyes krémes vegán torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

339
finomliszt 20 dkg
kukoricakeményítő 10 dkg
burgonyakeményítő 10 dkg
mandulaliszt 10 dkg
cukor 15 dkg
szójatej 200 ml
citromhéj 1 citromból nyert
szódabikarbóna 1 ek
sütőpor 1 ek
1 csipet
szójatej 500 ml
cukor 20 dkg
finomliszt 7 dkg
kukoricakeményítő 3 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
csokoládéforgács 1 ek
meggybefőtt 20 dkg