r
Nosalty Logó

Isabella torta vegán módra

AnnaML
Isabella torta vegán módra
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

339
Kalória
7.4g
Fehérje
71.6g
Szénhidrát
2.4g
Zsír
55.8g
Víz
46.7mg
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
32.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Alap

Krém

Összesen 339 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Alap

Krém

Összesen 4058 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Alap

Krém

Összesen 216 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 339 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1708.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    688 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    858.8 g
  • Cukor
    392 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    669.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 4058 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 216 kcal

Elkészítés

Alap

  1. A liszteket egy tálban összekeverjük a csipet sóval, a szódabikarbonáttal, a cukorral, sütőporral és a citromhéjjal.
  2. A szójatejet lassan hozzáadjuk, ha még nem elég, hozzáadunk még egy keveset, nem kell híg legyen, hanem egy elég kompakt.
  3. Beleöntjük egy kerek 26 cm-es tortasütőbe, 180° fokon 30-40 percig süssük, természetesen vigyázzunk rá, mert minden ler más.
  4. Hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A tejet langyosra melegítjük, és levesszük a tűzről.
  2. A cukrot a lisztekkel összekeverjük, és lassan a tejet kanalanként belekavarjuk. Visszaöntjük a tálba, amiben a tej volt, és lassú tűznél folyton kavargassuk, ügyelve, hogy oda ne ragadjon. Keményre főzzük, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a citromhéjat és a vaníliás cukrot.
  3. Beleöntjük egy jénai tálba, és átlátszó fóliával letakarjuk úgy, hogy érje a krémet, mert ha nem, amikor kihűl, réteg lesz a tetején.
  4. Összeállítás: kettévágjuk a kihűlt tortalapot, a felső felét a tányér aljára tesszük, a meggybefőttnek a levével jól beáztatjuk úgy, hogy a léből maradjon a másik lapra is (ugye érthető, hogy a befőttet leszűrjük előre úgy, hogy a meggyek legyenek majdnem szárazok, a lapot bekenjük a háromnegyed kihűlt krémmel, és elkezdjük a meggyszemeket a krémre rakni).
  5. Jó sűrűn megszórjuk a csokidarával is, és mind a kettőből hagyunk annyit, amennyi kell a teteje díszítésére. A tortalap alja most a tetejére kerül, előtte jól beáztatjuk azt is. Ízlés szerint díszítsük a tortát a megmaradt krémmel, meggyel és csokival. Hűtőben hagyjuk úgy két órára, jó étvágyat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Komanémnak a lányának volt a szülinapja, mivel vegetáriánus, meg egy meghívott vegán, hát így született ez a torta.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek