r
Nosalty Logó

Isabella torta vegán módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
AnnaML
Isabella torta vegán módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Alap

Krém

Összesen 339 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Alap

Krém

Összesen 4058 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Alap

Krém

Összesen 216 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 339 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1708.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    688 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    858.8 g
  • Cukor
    392 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    669.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 4058 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Alap

  1. A liszteket egy tálban összekeverjük a csipet sóval, a szódabikarbonáttal, a cukorral, sütőporral és a citromhéjjal.
  2. A szójatejet lassan hozzáadjuk, ha még nem elég, hozzáadunk még egy keveset, nem kell híg legyen, hanem egy elég kompakt.
  3. Beleöntjük egy kerek 26 cm-es tortasütőbe, 180° fokon 30-40 percig süssük, természetesen vigyázzunk rá, mert minden ler más.
  4. Hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A tejet langyosra melegítjük, és levesszük a tűzről.
  2. A cukrot a lisztekkel összekeverjük, és lassan a tejet kanalanként belekavarjuk. Visszaöntjük a tálba, amiben a tej volt, és lassú tűznél folyton kavargassuk, ügyelve, hogy oda ne ragadjon. Keményre főzzük, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a citromhéjat és a vaníliás cukrot.
  3. Beleöntjük egy jénai tálba, és átlátszó fóliával letakarjuk úgy, hogy érje a krémet, mert ha nem, amikor kihűl, réteg lesz a tetején.
  4. Összeállítás: kettévágjuk a kihűlt tortalapot, a felső felét a tányér aljára tesszük, a meggybefőttnek a levével jól beáztatjuk úgy, hogy a léből maradjon a másik lapra is (ugye érthető, hogy a befőttet leszűrjük előre úgy, hogy a meggyek legyenek majdnem szárazok, a lapot bekenjük a háromnegyed kihűlt krémmel, és elkezdjük a meggyszemeket a krémre rakni).
  5. Jó sűrűn megszórjuk a csokidarával is, és mind a kettőből hagyunk annyit, amennyi kell a teteje díszítésére. A tortalap alja most a tetejére kerül, előtte jól beáztatjuk azt is. Ízlés szerint díszítsük a tortát a megmaradt krémmel, meggyel és csokival. Hűtőben hagyjuk úgy két órára, jó étvágyat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1539
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 04.

Ajánló

Mivel szárazabb, mint egy rendes tojásos, ha akarunk, tehetünk 100 ml napraforgó olajat, és jól be kell áztatni  a lapokat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Komanémnak a lányának volt a szülinapja, mivel vegetáriánus, meg egy meghívott vegán, hát így született ez a torta.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!