Cseresznyés-mascarponés apáknapi torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 15% Zsír
Piskótatészta
-
34g tojás43 kcal
-
6g barna cukor24 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
Mascarponés krém
-
31g mascarpone126 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
-
19g porcukor73 kcal
Cseresznye elkészítése
-
25g cseresznye14 kcal
-
19g víz0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
2g vaníliaaroma0 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
Torta összeállítása
Összesen
422
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 15% Zsír
Piskótatészta
-
275g tojás346 kcal
-
50g barna cukor190 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
Mascarponés krém
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
150g porcukor581 kcal
Cseresznye elkészítése
-
200g cseresznye116 kcal
-
150g víz0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
15g vaníliaaroma0 kcal
-
40g barna cukor152 kcal
Torta összeállítása
Összesen
3376
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 15% Zsír
Piskótatészta
-
19g tojás24 kcal
-
3.5g barna cukor13 kcal
-
6.9g finomliszt25 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
Mascarponés krém
-
17.3g mascarpone70 kcal
-
13.9g habtejszín40 kcal
-
0.6g habfixáló2 kcal
-
10.4g porcukor40 kcal
Cseresznye elkészítése
-
13.9g cseresznye8 kcal
-
10.4g víz0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
2.8g barna cukor11 kcal
Torta összeállítása
Összesen
233
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 23.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 415.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.1 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 174 micro
Összesen
422
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.6 g
Zsír
-
Összesen 188.7 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3323.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 835 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 1346 mg
-
Nátrium 920 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 360.6 g
-
Cukor 272 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 625.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 951 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 244 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 156 micro
-
Kolin: 768 mg
-
Retinol - A vitamin: 935 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 190 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1392 micro
Összesen
3376
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 43.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
233
kcal
Hozzávalók
Piskótatészta
-
5 ek barna cukor
-
5 púpozott ek finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
Mascarponés krém
-
250 g mascarpone
-
200 ml habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
15 dkg porcukor
Cseresznye elkészítése
-
1.5 dl víz
-
2 kávéskanál fahéj
-
10 csepp rumaroma
-
3 teáskanál vaníliaaroma
-
4 ek barna cukor
Torta összeállítása
Elkészítés
Piskótatészta
- A tojásokat kettéválasztjuk.
- A fehérjét először magában, majd a cukorral kemény habbá verjük.
- Hozzáadjuk a tojások sárgáját.
- Végül adagonként a sütőporral elkevert liszt következik.
- 180 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Légkeverést használtam.
Mascarponés krém
- A habtejszínt a habfixálóval és porcukorral keményre verjük.
- Kissé felverjük a mascarponét is, hogy könnyebb legyen a habtejszínt hozzákeverni.
- Miután kissé fellazítottuk a mascarponét, hozzákeverjük a habtejszínt.
Cseresznye elkészítése
- A cseresznyéket megmossuk, kimagozzuk.
- Kisebb edénybe tesszük őket, meg szórjuk a cukorral, fahéjjal, aztán felöntjük vízzel.
- Felforraljuk, és puhára főzzük.
- A végén adjuk hozzá a rum- illetve vanília aromát is, miután kissé kihűlt.
Torta összeállítása
- A kihűlt piskótát kettévágjuk, majd meglocsoljuk mindkét oldalát a cseresznyés főzet levével.
- Az alsó piskótára rákanalazzuk a cseresznyéket, majd rákenjük a mascarponés krémet.
- Jöhet a piskóta másik fele, ezt tegyük a krémre.
- Érdemes hagyni egy kicsit a krémből, amivel bevonhatjuk végül a tortánkat.
- Végül friss cseresznyével díszítjük :)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1894
- Feltöltés dátuma: 2017. június 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Egy héttel ezelőtt készítettem el ezt a finomságot mégpedig Apák napjára, ami már akkor nagyon ízletesnek ígérkezett, amikor még csak a gondolataimban volt meg.... Szóval tudtam, hogy a férjem szeret mindenféle gyümölcsöt, így adta magát a cseresznye, ami pont akkor érett. Valamint imádja a tiramisut is, amihez ugyebár elengedhetetlen a mascarpone, de valamiért mégsem szerettem volna tiramisut készíteni neki, mivel kicsit különlegesebbet akartam neki adni annál. Így jött létre ez a fahéjtól és kissé rumtól illatos cseresznyés finomság.