r
Nosalty Logó

Cseresznyés-mascarponés apáknapi torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cseresznyés-mascarponés apáknapi torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótatészta

Mascarponés krém

Cseresznye elkészítése

Torta összeállítása

Összesen 422 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótatészta

Mascarponés krém

Cseresznye elkészítése

Torta összeállítása

Összesen 3376 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótatészta

Mascarponés krém

Cseresznye elkészítése

Torta összeállítása

Összesen 233 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 422 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.6 g

Zsír

  • Összesen
    188.7 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3323.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    835 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    1346 mg
  • Nátrium
    920 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.6 g
  • Cukor
    272 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    625.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    951 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    768 mg
  • Retinol - A vitamin:
    935 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1392 micro
Összesen 3376 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

Piskótatészta

Mascarponés krém

Cseresznye elkészítése

Torta összeállítása

Elkészítés

Piskótatészta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A fehérjét először magában, majd a cukorral kemény habbá verjük.
  3. Hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  4. Végül adagonként a sütőporral elkevert liszt következik.
  5. 180 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Légkeverést használtam.

Mascarponés krém

  1. A habtejszínt a habfixálóval és porcukorral keményre verjük.
  2. Kissé felverjük a mascarponét is, hogy könnyebb legyen a habtejszínt hozzákeverni.
  3. Miután kissé fellazítottuk a mascarponét, hozzákeverjük a habtejszínt.

Cseresznye elkészítése

  1. A cseresznyéket megmossuk, kimagozzuk.
  2. Kisebb edénybe tesszük őket, meg szórjuk a cukorral, fahéjjal, aztán felöntjük vízzel.
  3. Felforraljuk, és puhára főzzük.
  4. A végén adjuk hozzá a rum- illetve vanília aromát is, miután kissé kihűlt.

Torta összeállítása

  1. A kihűlt piskótát kettévágjuk, majd meglocsoljuk mindkét oldalát a cseresznyés főzet levével.
  2. Az alsó piskótára rákanalazzuk a cseresznyéket, majd rákenjük a mascarponés krémet.
  3. Jöhet a piskóta másik fele, ezt tegyük a krémre.
  4. Érdemes hagyni egy kicsit a krémből, amivel bevonhatjuk végül a tortánkat.
  5. Végül friss cseresznyével díszítjük :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1894
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 23.

Receptkategóriák

Egy héttel ezelőtt készítettem el ezt a finomságot mégpedig Apák napjára, ami már akkor nagyon ízletesnek ígérkezett, amikor még csak a gondolataimban volt meg.... Szóval tudtam, hogy a férjem szeret mindenféle gyümölcsöt, így adta magát a cseresznye, ami pont akkor érett. Valamint imádja a tiramisut is, amihez ugyebár elengedhetetlen a mascarpone, de valamiért mégsem szerettem volna tiramisut készíteni neki, mivel kicsit különlegesebbet akartam neki adni annál. Így jött létre ez a fahéjtól és kissé rumtól illatos cseresznyés finomság. 

Hozzávalók

Piskótatészta

Mascarponés krém

Cseresznye elkészítése

Torta összeállítása

Címlapról ajánljuk

További cikkek