Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés-mascarponés apáknapi torta

Cseresznyés-mascarponés apáknapi torta
Cseresznyés-mascarponés apáknapi torta
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy héttel ezelőtt készítettem el ezt a finomságot mégpedig Apák napjára, ami már akkor nagyon ízletesnek ígérkezett, amikor még csak a gondolataimban volt meg....

Szóval tudtam, hogy a férjem szeret mindenféle gyümölcsöt, így adta magát a cseresznye, ami pont akkor érett. Valamint imádja a tiramisut is, amihez ugyebár elengedhetetlen a mascarpone, de valamiért mégsem szerettem volna tiramisut készíteni neki, mivel kicsit különlegesebbet akartam neki adni annál.

Így jött létre ez a fahéjtól és kissé rumtól illatos cseresznyés finomság. 

hozzávalók / 8 adag

Piskótatészta

Mascarponés krém

Cseresznye elkészítése

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótatészta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A fehérjét először magában, majd a cukorral kemény habbá verjük.
  3. Hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  4. Végül adagonként a sütőporral elkevert liszt következik.
  5. 180 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Légkeverést használtam.

Mascarponés krém

  1. A habtejszínt a habfixálóval és porcukorral keményre verjük.
  2. Kissé felverjük a mascarponét is, hogy könnyebb legyen a habtejszínt hozzákeverni.
  3. Miután kissé fellazítottuk a mascarponét, hozzákeverjük a habtejszínt.

Cseresznye elkészítése

  1. A cseresznyéket megmossuk, kimagozzuk.
  2. Kisebb edénybe tesszük őket, meg szórjuk a cukorral, fahéjjal, aztán felöntjük vízzel.
  3. Felforraljuk, és puhára főzzük.
  4. A végén adjuk hozzá a rum- illetve vanília aromát is, miután kissé kihűlt.

Torta összeállítása

  1. A kihűlt piskótát kettévágjuk, majd meglocsoljuk mindkét oldalát a cseresznyés főzet levével.
  2. Az alsó piskótára rákanalazzuk a cseresznyéket, majd rákenjük a mascarponés krémet.
  3. Jöhet a piskóta másik fele, ezt tegyük a krémre.
  4. Érdemes hagyni egy kicsit a krémből, amivel bevonhatjuk végül a tortánkat.
  5. Végül friss cseresznyével díszítjük :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 270
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Jupi

Mióta szakács: 2017.06.23.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

cseresznyetorta, mascarponekrémes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

422
tojás 5 db
barna cukor 5 ek
finomliszt 5 púpozott ek
sütőpor 0.5 csomag
mascarpone 250 g
habtejszín 200 ml
habfixáló 1 csomag
porcukor 15 dkg
cseresznye 20 dkg
víz 1.5 dl
fahéj 2 kávéskanál
rumaroma 10 csepp
vaníliaaroma 3 teáskanál
barna cukor 4 ek