r
Nosalty Logó

Ínyenc csirke fűszeres karfiollal

Maria.
Ínyenc csirke fűszeres karfiollal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkéhez

A sült karfiolhoz

447
Kalória
23.3g
Fehérje
5.3g
Szénhidrát
37.1g
Zsír
181.7g
Víz
120.9g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
1.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A csirkéhez

A sült karfiolhoz

Összesen 447 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A csirkéhez

A sült karfiolhoz

Összesen 1785 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A csirkéhez

A sült karfiolhoz

Összesen 87 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    181.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 447 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.2 g

Zsír

  • Összesen
    148.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2079.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    993 mg
  • Nátrium
    667 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    726.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    396 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 1785 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 87 kcal

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A mustárt, sót, borsot és az olajat összekeverjük. Ezzel a marináddal bekenjük a csibecombok mindkét oldalát, és 2-3 órára félretesszük a hűtőbe pihenni.
  2. Felmelegítünk egy nagyobb palacsintasütőt, öntünk bele egy kevés olajat (nem kell sok, mert a csibecombon már van olaj). A combokat a boros felével lefelé tesszük a palacsintasütőbe. Hirtelen megpirítjuk,megfordítjuk, és a másik oldalát is hirtelen megpirítjuk. Csökkentjük a lángot alatta, letakarjuk, és 30-35 percet sütjük.1-2 szer megforgatjuk, hogy mindenhol egyformán átsüljön.
  3. A karfiolos körethez előmelegítjük a sütőt. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral (csak azért van rá szükség, hogy ne kelljen annyit mosogatni).
  4. Rózsáira szedjük a karfiolt.
  5. Egy nagyobb tálban olajjal összekeverjük a kurkumát, a koriandert, a római köményt, sót és a borsot. Ebbe a keverékbe beleforgatjuk a karfiolrózsákat úgy, hogy minden oldalukat alaposan befedje. Beleöntjük az előkészített tepsibe, és betesszük a sütőbe sülni 25 percre. Kivesszük a sütőből, átkeverjük, és még 10 percre visszatesszük a sütőbe sülni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x35

Ezt a receptet Indiában élő szlovák hölgy weboldalán találtam. Nagyon gusztának találtam, így elkészítettem szombati ebédnek.

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...