Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Indiai keksz - Nankhatai

Indiai keksz - Nankhatai
Indiai keksz - Nankhatai
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nankhatai egy Indiából származó omlós, fűszeres teasütemény. Nagyon könnyű összeállítani, és hamar elkészül.

hozzávalók / 5 adag

  • 22.5 dkg szitált finomliszt
  • 30 g búzadara (1,5 evőkanál)
  • 30 g darált pekándió (kiváltható: darált mandulával, darált pisztáciával)
  • 0.5 teáskanál szódabikarbóna
  • 0.5 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 15 dkg szitált porcukor (én csak 10 dkg-ot tettem, így is bőven elég)
  • 1 csipet darált kardamom
  • 1 csipet darált szerecsendió
  • 2 teáskanál vaníliaaroma
  • 15 dkg puha vaj
  • 40 g apró mandula (ez csak hozzávetőleges, mert ahány keksz lesz, annyi szem kell. De lehet díszíteni pisztáciával, aszalt áfonyával, pekándióval.)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Minden hozzávalót a vaj és a vanília aroma kivételével egy tálban összekeverünk, majd beledolgozzuk a vajat is és az aromát is. Egy morzsalékos állagú tésztát kapunk, amit elkezdünk összegyúrni. Addig gyúrjuk, amíg szép sima, homogén tésztát nem kapunk.
  2. Egy sütőlemezt/tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztából kb. 2,5 dkg-os darabkákat tépünk le. (Nekem ebből a mennyiségből 22 db lett.) A letépett darabokat két tenyerünk között elgömbölyítjük, kissé megnyomjuk, majd a sütőlemezre/tepsire rakjuk kis közöket hagyva közöttük.
  3. Tetejüket tetszés szerint díszítjük egész mandulával, vagy őrölt pisztáciával, vagy aszalt áfonyával, esetleg pekándióval. 180 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük, majd sütőrácsra szedve kihűtjük. Jól záródó dobozban sokáig omlós, friss marad.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 985
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fűszeres tallér, indiai fűszerezésű korong

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

605
finomliszt 22.5 dkg
búzadara 30 g
pekándió 30 g
szódabikarbóna 0.5 teáskanál
sütőpor 0.5 teáskanál
1 csipet
porcukor 15 dkg
kardamom 1 csipet
szerecsendió 1 csipet
vaníliaaroma 2 teáskanál
vaj 15 dkg
mandula 40 g