Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorós teasüti

Mogyorós teasüti
Mogyorós teasüti
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a mogyorós aprósüti akár húsvétra is készülhet, gyorsan megvan, és finom puha marad napokig. Hetekig még nem tudtuk tesztelni, mert elfogyott.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Ünnepek, hétvége, születésnap, névnap, uzsonna.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mogyorót megdaráljuk. A margarint megpuhítjuk.
  2. Az összes hozzávalóból könnyen nyújtható tésztát gyúrunk.
  3. Munkalapon kb. 4-5 mm vastagra nyújtjuk, és tetszőleges formára kiszaggatjuk.
  4. Meleg sütőben kb. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Tetejét porcukorral megszórjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 111
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

kirzsuzs

Mióta szakács: 2013.11.19.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
receptverseny: Fűszeres sütemények receptverseny
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Mogyorós süti, teasüti, aprósüti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kirzsuzs
kirzsuzs / kirzsuzs Tue, 2016-09-27 09:30

Szia Toncsi !
Neharagudj , hogy csak most válaszolok , csak most láttam a hozzászólásodat . Igazad van és köszönöm ,valóban kimaradt a cukor , pótóltam . Én földimogyoróval készítettem , mert azt írta a recept , de gondolom másik fajta mogyoró is jó lesz . Nem kell pirítani , mert sülés közben jó íze lesz . Remélem segítettem ,Üdv : Zsuzsa
Még több receptet találsz :http://ehetofinomsagok.webnode.hu

VToncsi
VToncsi Tue, 2016-03-22 19:20

Kedves Kirzsuzs!
Tetszik a recepted, és ki is próbálnám, de attól tartok, a cukor kimaradt belőle. A másik kérdésem a mogyoróra vonatkozik: tényleg földi- és nem erdei mogyoró kell bele? És ha földimogyoró, akkor csak úgy nyersen, nem kell előtte megpörkölni és a héját eltávolítani?
Ha válaszolsz, előre is köszönöm.

357
finomliszt 40 dkg
földimogyoró 11 dkg
porcukor 10 dkg
margarin 25 dkg
tejföl 1 ek
fahéj 2 kávéskanál
citromhéj 1 citromból nyert