r
Nosalty Logó

Spárgakrémleves Szimran konyhájából

Szimran
Spárgakrémleves Szimran konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

172
Kalória
5.9g
Fehérje
13.9g
Szénhidrát
11.7g
Zsír
474g
Víz
32.6g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
7.3g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 685 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 30 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    474 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    808 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1245 micro
Összesen 172 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1389.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1895.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    296 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    378 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    3232 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4980 micro
Összesen 685 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 30 kcal

Elkészítés

  1. Mossuk meg a spárgát, hámozzuk meg (ne dobjuk el a héját), és vágjuk le a fás végeit. 1 l vizet tegyünk fel főzni egy csipet sóval és cukorral. 20 percig főzzük benne a spárga héját. Így egy nagyon finom, zamatos alaplevet kapunk. Majd szűrjük le és tegyük félre.
  2. Daraboljuk fel a spárgát, és 15 percig főzzük lobogó sós vízben, majd szűrjük le. Hevítsünk vajat egy lábosban, pirítsuk üvegesre a nagyon finomra vágott hagymát, szórjuk meg a liszttel, keverjük össze, és öntsük fel az alaplével. Tegyük hozzá a spárga felét, és botmixerrel turmixoljuk össze.
  3. Öntsük hozzá a főzőtejszínt, tegyük hozzá a maradék spárgát, ízesítsük sóval, fehér borssal, egy kevés citromlével, őrölt szerecsendióval, petrezselyemmel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Ez egy  egyszerű recept, elkészíthetjük zöldségekkel együtt is, így zöldborsóval vagy gombával, esetleg csirkehússal.

További receptek

Lengyel sárgaborsóleves

A sárgaborsóleves nálunk talán kevésbé ismert - mi inkább főzeléknek készítjük -, de Lengyelországban régóta népszerű fogás, mivel nagyon tápláló, ugyanakkor olcsó - éppen ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek