r
Nosalty Logó

Illatos jázmin rizs tojással és gombával

DiaNatura
Illatos jázmin rizs tojással és gombával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A rizshez

A lepénykékhez

A gombához

Az összekeveréshez

440
Kalória
15.8g
Fehérje
60.3g
Szénhidrát
13.9g
Zsír
211.6g
Víz
225.1g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
223.9mg
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A rizshez

A lepénykékhez

A gombához

Az összekeveréshez

Összesen 440 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A rizshez

A lepénykékhez

A gombához

Az összekeveréshez

Összesen 1755 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A rizshez

A lepénykékhez

A gombához

Az összekeveréshez

Összesen 137 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    211.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 440 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63 g

Zsír

  • Összesen
    55.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3118.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    768 mg
  • Nátrium
    1923 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    241.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    846.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    811 micro
  • Kolin:
    711 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1217 micro
Összesen 1755 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 137 kcal

Elkészítés

A rizshez

  1. Előkészítés:
  2. A szárított gombát forró vízzel leöntjük, és 1 óráig lefedve hagyjuk, hogy megduzzadjon.
  3. Elkészítés:
  4. A jázmin rizst leöblítjük, picit sózzukés dupla mennyiségű vízben fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk.
  5. Amíg a rizs puhul, a tojásokat lazán egy csipet sóval felverjük, és kis méretű serpenyőben a palacsintával megegyező módon, kevés olajonlepénykéket sütünk belőle. (Nekem 7 db lett.) Ha kihűl, felkockázzuk.
  6. A gombát egy evőkanálnyi olajon a sóval és a fokhagymával megpirítjuk.
  7. A sonkaszeletek zsíros részét eltávolítjuk, ésszintén kisebb kockákra vágjuk.
  8. Amint a rizs megpuhult, hozzákeverjük a tojást, gombát és a sonkát, alaposan megkeverjük, és lefedve hagyjuk pár percig, hogy a sonka aromája átjárja.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 20 p

A párom diétája révén a csirkemell-rizs páros helyett készült ez a finom, tojásos-gombás rizs. Mennyei illata volt és olyan finom íze, hogy a gyerkőcök is csak úgy falták! A recept nagyon egyszerű, ennek ellenére kötepes kategóriába soroltam, mert a jázmin rizs párolásához kell egy kis tapasztalat, hogy ne főzzük szét, de ne legyen "al dente".

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...