Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hűtőben pihentetős sajtos pogácsa

Hűtőben pihentetős sajtos pogácsa
Hűtőben pihentetős sajtos pogácsa
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenki szereti a sajtos pogácsát. Ezt a receptet azért kedvelem, mert sokáig puha és könnyű.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet langyosra melegítjük egy pohárban, belerakjuk a cukrot, és elkeverjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk, hadd fusson fel.
  2. A lisztbe belerakjuk a kocka margarint, és kézzel addig morzsolgatjuk, amíg egységes állagú nem lesz
  3. A liszt közepébe mélyedés csinálunk, beleütjük a két tojást, a tejfölt, a sót. A sajt felét lereszeljük, és szintén belerakjuk. Legvégül pedig beleöntjük az élesztős tejet, és jól összedolgozzuk, amíg egybe nem áll.
  4. Egy szép kis kerek golyót formálunk belőle, és becsomagoljuk folpack fóliába, és egy éjszakára a hűtőbe rakjuk.
  5. Másnap lisztes gyúródeszkán átgyúrjuk és ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Kiszaggatjuk.
  6. A kis pogácsákat sütőpapírral borított tepsibe rakjuk. A tetejüket megkenjük tojással. A maradék sajtot is lereszeljük, és kis halmocskákat rakunk a pogácsák tetejére. Végül a tojáskenő ecsettel kis tojást paskolunk a sajtokra is, így még ropogósabb lesz.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben rakjuk, és aranybarnára sütjük őket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 44 530
elküldve: 34
receptkönyvben: 433
elkészítve: 29/41
Facebookon megjelent: -

szakács

DDalma

Mióta szakács: 2013.01.12.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
alkalom: Anyák napja, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sajtos pogi, tejfölös pogácsa, élesztős pogi

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tubi333
tubi333 Sat, 2013-08-24 19:17

"1 kis tejföl"
Bocsi, ez pontosan kb. mennyit jelent? Mindent megsütök recept után, de csak recept szerint tudom megcsinálni. Előre is köszi a segítséget!

miklosi.julcsi
miklosi.julcsi Thu, 2013-06-06 20:24

Ezt a pogácsát szeretném elkészíteni a lányom szülinapjára. Szeretném megkérdezni, hogy ebből az adagból kb. mennyi jön ki? Elég sok vendégem lesz. :)

ddalma
DDalma / ddalma Fri, 2013-07-05 19:24

Szia Julcsi!
Bocsánat a késői válaszért, csak most néztem meg....
Nos általában nekem 2,5 tepsi lesz belőle, ami kb 50 darabot jelent. De persze függ attól, hogy milyen vastagra gyúrod ki a tésztát....
Remélem jól sikerült! :)

jutka68
jutka68 Sun, 2013-03-31 11:25

tegnap bekevertem ,ma meg kisütöttem nagyon finom lett ,ez eddig a legfinomabb pogi amit csináltam köszi ,hogy feltetted megosztottad velünk üdv ,judit

qwert66
qwert66 Thu, 2013-03-14 11:28

Nagyon finom lett!! A család kedvence, örülök, hogy rátaláltam erre a receptre!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-02-17 23:57

Nagyon köszönöm a receptet.:-)

És úgy is ki lehet próbálni, ahogy marianna1211 ajánlja, miért is ne, finomságos megoldás születhet abból is. Neki is köszönöm.:-)

marianna1211
marianna1211 Sun, 2013-02-17 16:35

No, akkor ezekhez a hozzávalókhoz még tegyünk egy 25 dkg túrót/ én juhtúrót szoktam/, és 25 dkg héjában főtt, áttört burgonyát. Kiadósabb is lesz, még finomabb és még puhább /a krumplitól/. Én például a bejgli tésztájába is teszek főtt, áttört krumplit. Próbáljátok ki!

Kolonicsné Horváth Zsuzsa
Kolonicsné Horváth Zsuzsa Sat, 2013-02-16 22:39

Nagyon jókor találtam erre a receptre. Este későn derült ki,hogy másnap délelőtt vendégek jönnek. Rögtön rohantam ezt a pogit összeállítani. 10 perc alatt kész lett. Reggel 2 nagy tepsi 15 perc alatt kisült. Nagyon tetszik.Az ilyen jellegű pogácsák közt ez a nyerő!Egyébként én minden kelt tésztát este dagasztok be. Hűtőbe teszem. Reggel pikk-pakk megsülnek. Finomabb is így lassan kelve a tészta.
Köszönöm . Zsuzsa

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2013-02-16 01:23

Nagyon tetszik, en is szeretem a hutos tesztakat! El van mentve, koszonom, udv. Veronika

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-02-15 23:52

Ez jól hangzik, mentettem, köszi Ddalma:)
Ha szereted a hûtõs kényelmet, most van kint egy új receptem, hûtõs kelttésztával; 'Artizán péksütemény bármikor'....azt 2 hétig lehet hûtôben tartani és bármikor sütni!
Kellemes hétvégét, Torma :)

732
finomliszt 75 dkg
margarin 25 dkg
tej 1 dl
tejföl 175 g
tojás 2 db
3 kk
cukor 0.5 teáskanál
élesztő 25 g
trappista sajt 10 dkg
tojás 1 db
trappista sajt 10 dkg