Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos pogácsa olaszosan

Sajtos pogácsa olaszosan
Sajtos pogácsa olaszosan
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A jól bevált régi sajtos pogácsa receptemet gondoltam egy kicsit tovább, mert szerettem volna kipróbálni a nyáron készített aszalt paradicsommal - különlegesen finom lett !

Természetesen paradicsom és olajbogyó nélkül is tudom ajánlani, mert nagyon finom pogi - mindig nagy sikere volt !

hozzávalók / 8 adag

Tésztához

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. A tejet elkeverjük a cukorral, egy kicsit meglangyosítjuk, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a sajt, az apróra vágott paradicsom és az apróra vágott olajbogyó kivételével az összes hozzávalóval együtt összedolgozzuk a tésztát.
  3. Kicsit lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, és megszórjuk a sajttal, paradicsommal és olajbogyóval, majd összehajtogatjuk. A hajtogatásnak a legfontosabb része, hogy minden egyes hajtogatás azonosan történjen! (Általában szemmel harmadolom a tésztát, az alsó 1/3-ot felhajtom és a felső 1/3-dal betakarom a felhajtott részt. Így kapunk egy csíkot, amit először balról hajtok be, majd a jobb oldali 1/3-dal takarom be.) Az összehajtogatott tésztát 30 percig hagyjuk pihenni.
  4. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük - minden hajtogatás után hagyunk 30 percet.
  5. Kinyújtjuk a tésztát ujjnyi vastagra, a tetejét késsel megvagdossuk, majd kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és tepsibe helyezzük.

Tetejére

  1. A pogácsák tetejét megkenjük a felvert tojással, és mindegyik tetejére reszelt sajtot teszünk.
  2. Forró sütőbe tesszük, és világosbarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 355
elküldve: 2
receptkönyvben: 60
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia

Mióta szakács: 2013.10.01.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sajtos pogácsa paradicsommal, sajtos-túrós pogácsa, túrós-sajtos pogácsa olajbogyóval

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

714
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
tehéntúró 25 dkg
tojás 1 db
friss élesztő 4 dkg
tej 1.5 dl
cukor 1 csapott ek
1 teáskanál
sajt 15 dkg
tejföl 2 ek
szárított paradicsom 25 db
olajbogyó 15 db
tojás 1 db
sajt 5 dkg