Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Villámgyors sajtos-túrós pogácsa

Villámgyors sajtos-túrós pogácsa
Villámgyors sajtos-túrós pogácsa
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (31)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ballagáson kóstoltam ezt a pogácsát, az egyik rokonom Babus néni műve:)) Sehol nem találtam az interneten ilyet, és kis családom sem evett eddig itthon általam készült pogit, mert a hajtogatós nem az én műfajom volt :). Ez viszont egyszerű, gyors, nem olcsó, és nem is diétás, de nagyon-nagyon finom:)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Kb. 40 db pogi lesz így, mi gazdag bablevessel szoktuk fogyasztani :).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összegyúrjuk alaposan a hozzávalókat.
  2. Kb. 2 cm magasra kinyújtjuk.
  3. Én pálinka kupakkal szaggattam ki (csak ezt találtam :), és így jó kis két harapásos darabok lettek).
  4. Megkenjük a tetejüket tojássárgájával, esetleg a türelmesebbek bekockázhatják díszítésként. Sajtimádók a tetejét is megszórhatják kicsit sajttal.
  5. 175 fokon, légkeveréssel, kb. fél óráig sütjük, amíg aranybarna lesz a teteje. Ez nem klasszikus pogácsa állagot ad, kicsit szaftosabb fajta, nem száraz, és nem puffad a kétszeresére, csak max. 3 cm magasra.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 60x60 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 131 652
elküldve: 46
receptkönyvben: 1 130
elkészítve: 79/79
Facebookon megjelent: -

szakács

iivvii

Mióta szakács: 2014.01.27.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pogácsa sajttal és túróval, túrós sajtos pogácsa, gyors pogácsa

Hozzászólások (31)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pludocska
Pludocska Mon, 2019-08-12 20:15

Ha tudom, hogy ennyire finom lesz, egyből dupla adaggal indítok! Hálás köszönet, isteni pogi!

katoca21
katoca21 Thu, 2018-01-04 10:12

Annyira finom lett, hogy masnap uj adagot kellett keszitsek. Eloszor az eredeti recept szerint, masodjara kicsi valtoztatassal, mert kevesebb turom volt itthon. Kremfeher sajttal potoltam ki, ami sos, es nagyon jo lett azzal is. 50 g turot valtottam ki 50 g kremfeherrel.

Lady_Agnes
Lady_Agnes Tue, 2017-09-05 18:53

A kommenteket olvasva kicsit félve próbáltam ki. Mindent úgy csináltam, ahogy a recept mondta, és nekem is nagyon jól sikerült. Köszönöm a receptet a megosztónak.

https://ibb.co/n6GUrv katt a képemért

Elisabeth
Elisabeth Thu, 2016-05-26 09:52

Sziasztok!

Megcsináltam én is, mindent a recept szerint, de a gyerek miatt még kisebbre szaggattam (1,5cm magasak voltak és kb 3 cm átmérőjűek). 25 perc kellett neki, h átsüljön, és nekem se néz úgy ki, mint a képen, mert egyáltalán nem kelt meg, hiszen nem élesztős.
Mindezek mellett a kedvenc nem-élesztős pogim lesz, gyors, sok benne a fehérje, ahhoz képest a liszt-margarin kevés, az íze hihetetlenül finom, ropogós kívül, belül puha. És villámgyorsan készen van. Sokszor készül még nálunk! Köszönet a receptért!

Picvikk
Picvikk / Picvikk Tue, 2016-05-24 19:41

Ezt a receptet 2x csinaltam mar meg masodszorra nekem se lett olyan jo, de a titka hogy forro legyen a suto, és en raktam bele szodabikarbonat, de amugy nekem nagyon bejott ettol fuggetlenul mivel el lehet kesziteni... És nekem konnyu lyukacsos lett---van kepem is h nezett kim kar hogy nemtudom felrakni.. :(

villsa
villsa Sat, 2016-01-23 08:30

A család kedvence, így jó, ahogy van. Mindig előkeresem, ha gyorsan finomat szeretnék sütni. (Pl. ma. :) )

dadimami
dadimami Sun, 2015-11-29 23:18

Kedves iivvii / ysis !
Nagyon ígéretesnek találtam a receptedet, a kedvcsináló fotó, a leírás szerinti egyszerű elkészítési mód, és a hozzászólásokból leszűrt véleményem alapján. Elkészítettem az unokám szülinapi családi összejövetelére. Kissé figyelmetlen voltam nem a leírásodból a kétfalatnyi maradt meg bennem, hanem amme megjegyzése, mely szerint neki 50 db lett belőle, a hozzávalók súlya szerint is úgy ítéltem meg, hogy elég lesz, de tévedtem, mivel a kb. pálinkás kupak nagyságú 3 cm-es szaggatóval készítve, lett egy falatnyi 50 db, igaz 30 dkg volt a túró és arányosan a többi hozzávaló is. Szépen sült, a két cm-esre nyújtott tésztából jó 3 cm-es pogi lett. Finom is, de nem ilyen lágy belezetű mint a fotón, ahhoz a nagyobb szaggatóval kellett volna szaggatni, valamint dupla mennyiséget készíteni, így nekiálltam egy másik adag, liptóis pogácsa készítésének is. Az is nagyon jó lett, kínálni mindkettőt egyszerre kínáltam a tied lett a kapósabb, az fogyott el először. Legközelebb újra elkészítem, de a 4 cm-es szaggatóval próbálkozom, talán közelíti majd a fotó szerintit.
Köszönet a receptért. üdv: Margó

jajamami
jajamami Sat, 2015-09-05 19:36

Ez az a pogácsa amit soha többet nemfogok megsütni ,lapos korongok lettek ! Pedig elég sokat sütök ,és a családom szerint jól . Ebből a receptből valami kimaradt .Szerintem kevés a liszt, a sok sajthoz és a túróhoz ja és nincs benne élesztő ! Nem kedvenc !

amme
amme Sat, 2015-02-21 13:49

nekem jól sikerült 50 db. lett. a tésztába raktam 1 ek. tejfölt és a tetejére sajtot.

amme
amme Sat, 2015-02-21 13:47

nekem jól sikerül. :)
én raktam a tésztához 1 ek tejfölt és a tetejére sajtot.
szerintem holnap már egy szem se lesz.
nekem 50 db. lett

Mercuska
Mercuska Sat, 2014-12-13 21:29

Finom. Ez az a pogi, amiből megeszel 2-3 db-ot és jóllaksz. Tele van fehérjével, nagyon laktató.

Stik papa
Stik papa Sat, 2014-12-06 21:33

Nagyon jó a recept, egyik kedvenc lett a családban. Már többféleképpen is teszteltük (pl. juhtúróval és többfajta sajttal is). Pikk-pakk elfogy, ha csinálok egy adagot. Akik variálgatnak a recepttel (sütőpor, stb.), azoknak üzenném, hogy talán úgy kéne összeállítani, ahogy az a receptben le van írva, és akkor nem csalódnának. Nem okoskodni kell, hanem a leírtak szerint elkészíteni a pogácsát... Nagyon szuper, egyszerű és gyors. Köszönjük, iivvii! :)

ysis
iivvii / ysis Thu, 2015-03-05 13:09

Köszönöm :), bár nem az én receptem csak megosztottam, hogy többen kóstolhassák ezt a szuper pogit :), ha megkérhetlek tennél fel variációkat, amik jól sikerültek? köszi!

kovjuci
kovjuci Sat, 2014-09-06 15:56

Ma megsütöttem, mert nagyon megtetszett ez a recept. Mivel gluténérzékeny vagyok, így gluténmentes lisztből készítettem. Jelentem ezzel a liszttel is működik, nagyon finom lett, nem lett olyan nagyon magas, de majd legközelebb magasabbra szaggatom. :) Nekem bekerült a kedvencek közé, köszönet érte. :)

domzsu
domzsu Sun, 2014-08-10 13:26

Elkészítettem és nagy sikert aratott, köszönöm!

gluckpiroska
gluckpiroska Tue, 2014-07-22 19:36

Köszönöm szépen a receptet! Most sütöttem először pogácsát és még az én szűz kezemnek is sikerült üzenem a negatív hozzászólóknak! :-D

anitaerdei
Szívecske / anitaerdei Fri, 2014-07-18 18:00

Isteni, köszönöm szépen!!! Igazi ízkavalkád, és ami külön jó benne, hogy nem kell bele élesztő, és így is puha és jól feljön.

n o r a
n o r a Thu, 2014-07-10 10:54

A margarin helyett 3/4-nyi zsírt tettem, finomliszt helyett pedig ugyanannyi réteslisztet használtam (mert csak ez állt rendelkezésemre). A sajtom nem volt túl sós, egy teáskanálnyi sót tettem hozzá. Életem legeslegfinomabb pogácsáját eszem éppen! Köszönöm receptet! Aki kételkedik, nem tudja miről marad le!

july05
july05 Sun, 2014-05-04 08:23

Ma megcsináltam a receptet. Úgy, ahogy le van írva, élesztő és sütőpor nélkül. Nagyon finom lett, férjemnek és a gyerekeknek is nagyon ízlett. Nem égett el, finom puha volt. Pont mint a képen. Szeretném megköszönni a receptet, ez a legegyszerűbb és leggyorsabb túrópogi recept amit eddig próbáltam :) Kedves kommentelők! Lehetnétek kicsit nyitottabbak. Ha valaki veszi a fáradságot, hogy feltöltse a receptjét azt meg kellene köszönni, nem hideget-meleget ráborítani. Főleg nem úgy, hogy ki sem próbáltátok. Vagy nem úgy, ahogy leírta.

veinhardt
veinhardt Fri, 2014-04-25 11:30

Ki van zárva, hogy élesztő és sütőpor nélkül így nézzen ki és jó is legyen! Nekem ezekkel se sikerül pogácsát sütnöm! Pedig nem vagyok már fiatal! Egy recept se lett olyan mint a fotón, meg ahogy a hozzászólók regélnek! Ez kamu! Éva

ysis
iivvii / ysis Sun, 2014-03-30 21:07

Nagyon sajnálom, akinek nem jött össze, nekem sütőpor nélkül olyan lett, mint a képen:) Lehet, h. egy kicsit játszani kell az arányokkal, és a sajt is kemény kell, hogy legyen és nem olyan zsíros(szerintem).Nekem kb. 40 db jött ki, de a szám ne tévesszen meg senkit, ha nyerő a recept pillanatok alatt elfogy, nem éri meg a másnapot...legalábbis nálunk:)

ysis
iivvii / ysis Sun, 2014-03-30 21:10

Még valami, szerintem fontos, hogy olyan falatka pogik legyenek, mint amilyet írtam, különben elképzelhető, hogy valóban nem sül át.

Csibella
Csibella Mon, 2014-03-24 22:29

Hát én nem vagyok ettől a recepttől elájulva! Pedig sütőport is tettem bele.
Szerintem Babus néni verziójának van valami titka...

mocsivacak
mocsivacak Wed, 2014-03-05 20:42

Jó receptnek tünik s gyorsnak hétvégén megpróbálom , kb hány darab pogácsa jön ki
ennyi anyagból .
köszike a választ ....

ViraMors
Vira / ViraMors Wed, 2014-03-05 11:56

Elkészítettem, nagyon finom lett :D
A pogácsaszaggatót költözéskor ki tudja, hova tüntettem, ezért mi feles pohárral szaggattuk :D

gőzölög
gőzölög Thu, 2014-02-06 19:59

Én sem merném sütőpor nélkül reckírozni, el cseszném az anyagot! (BL55-höz legalább egy kávéskanál sikér)

villsa
villsa Tue, 2014-02-04 23:41

Nekem sikerült és az egyik kedvencünk lett!
Nagyon finom, nagyon egyszerű, nem kell hozzá sütőpor... így jó, ahogy van.

garagulya
garagulya Sun, 2014-02-02 10:21

Hat ez nem sikerult! 20 percet sutottem, kivulrol teljesen barna volt (ha tovabb hagyom, megeg), a belseje pedig egy suletlen massza :( Sutopor nem maradt ki belole?

1234
trappista sajt 25 dkg
tehéntúró 25 dkg
finomliszt 15 dkg
margarin 8.5 dkg
tojássárgája 1 db
1 csipet