r
Nosalty Logó

Húsvéti szendvicsek medvehagymás vajjal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Húsvéti szendvicsek medvehagymás vajjal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1037 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 12429 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 266 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    60.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2318.8 g
  • Cink
    78 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    1210 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    371 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 1037 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    446 g

Zsír

  • Összesen
    722.9 g
  • Telített zsírsav
    361 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    2510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    27825.3 g
  • Cink
    942 mg
  • Szelén
    724 mg
  • Kálcium
    4803 mg
  • Vas
    778 mg
  • Magnézium
    991 mg
  • Foszfor
    4976 mg
  • Nátrium
    14524 mg
  • Réz
    38 mg
  • Mangán
    50 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1039.1 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    84 mg

VÍZ

  • Összesen
    1739 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4527 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    303 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    96 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    428 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    113 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1931 micro
  • Kolin:
    1454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4453 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    902 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1968 micro
Összesen 12429 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 266 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálban a túrót áttörjük, beletesszük a szobameleg vajat, sót, őrölt borsot, őrölt köményt, őrölt édes pirospaprikát, fokhagymát, vöröshagymát, tejfölt, alaposan elkeverjük, és félretesszük (másfél teavaj).
  2. 2-3 csipet sóval kikeverjük a vajat egy kis tálban, és félretesszük (másfél teavaj).
  3. A medvehagymát mossuk, szárát levesszük, turmixoljuk, és leszűrjük, a leve még jó lesz másra (másik recept!).
  4. A tálban a másfél adag puha teavajat sóval, őrölt tarkaborssal ízesítjük, és a medvehagymalevelet, a zúzott fokhagymát jó alaposan összekeverjük.
  5. A kolbászokat szeleteljük, a sonkát szeleteljük, a főtt kemény tojást pucolás után felkarikázzuk, a sajtot szeleteljük, vagy reszeljük, és az uborkát vékonyra felkarikázzuk. Ez a szendvicsek feltéte.
  6. A zsúrkenyereket szép, kissé ferde mód felszeleteljük.
  7. A harmadát a sima vajjal, másik harmadát a körözöttel, harmadik harmadát pedig a medvehagymás vajjal kenjük meg.
  8. Mindegyikre teszünk egy szelet sonkát, egy szelet kolbászt, egy szelet főtt tojást, egy szeletke sajtot és egy szelet uborkát.
  9. Szép nagy tálaló tányéron, szalvétával letakarva azt, a szendvicseket vegyesen rárakva, tálaljuk, lehet egymás tetejére, szépen mutat.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 14540
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 12.

Ajánló

Nagyon szívesen ajánlom ezt a szendvicset mindenkinek, aki vagy ezen alkalomból, vagy máskorra, de szendvicseket készítene, a vaj-körözött-medvehagymás alap a zsúrkenyéren finom, és a feltét, ha nem is ez, de nagyon hasonló lehet másnál. Azt lehet variálni, változtatni, ki mit és hogy szeret rátenni a szendvicsre.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Húsvéti szendvicsek medvehagymás vajjal
Éva-Anyóca 350 recept

Édesanyám készíti húsvétkor a szendvicseket, semmi extra, a szokásos szendvicsek, de mégis másak:-). Most két újítása is volt neki, az egyik a körözöttes, a másik a medvehagymás. Az érdekessége ennek a hármas szendvicsalkotásnak az, hogy bár mindegyik finom, és el is fogyott, de a legnagyobb rácsodálkozást és furcsálást a zöldszínű vajas alapú váltott ki a locsolkodókból, és bár volt, aki ismerte, és azért vette el, volt aki kíváncsi volt, és bátor, azért vette el, de voltak, akik a meglepődés miatt vették el a tányérjukra a medvehagymás szendvicset:-). Érdekessége még, hogy amilyen furcsállva indult a medvehagymás szendvics, ez fogyott el leghamarabb Húsvétkor. Anyukám legnagyobb örömére. Második nyerő a körözöttes volt, és aztán a hagyományos. Mind elfogyott, de anyukámat feldobta, hogy az újdonsága, nagy sikert aratott. 26 vendéggel számoltunk. Volt, aki evett szendvicset, volt aki nem, és volt aki evett, és több szeletet, ezt nem lehet kiszámolni. Ennyi a történet.

Hozzászólások

Norci79

Nagyon jól hangzik a medvehagymás vaj Éva-Anyóca! Tetszik az ötlet, kipróbálom. Üdv.: Nóri

Éva-Anyóca

Kedves norci 79! Nagyon örülök neki:-))) Anyum ötlete, ? a f?zésbe nem mert belevágni . A leve felfogva, lisztes tojásba keverve,kinyújtva, isteni zöld szín? tészta lehet bel?le, nem is kell a boltba venni:-)) Az eredmény, magáért beszélt:-))) Meddig lehet még medvehagymát venni? Meddig van szezonja? Tudsz ebben segíteni? Szép napos holnapot és hétvégét! Éva-Anyóca

Norci79

Már nem sokáig lesz. Én bespájzolok bel?le, lefagyasztom. Már láttam a piacon épp tegnap olyan medvehagymát, aminek már nem volt szép zöld színe, kezdett fakulni. Még a hónapban biztosan lesz, de már kezd majd elszáradni.

Éva-Anyóca

Kedves norci79! Köszi szépen a választ:-)) Éva-Anyóca

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Csakis szívvel, lélekkel lehet finom ételeket az asztalra varázsolni" –...

A Nosalty-közösség nem lenne ugyanaz fáradhatatlan házi szakácsai nélkül, akik minden héten újabb receptekkel rukkolnak elő, ezzel is színesítve az oldalt. Ennek a lelkes csapatnak az egyik tagja Kard Éva "Gizi", aki HÚSBAVÁGÓ receptversenyünkön különdíjat nyert citromos-bazsalikomos patisszonkrémlevesével. Ő mesél most nekünk otthonról, konyháról és főzésről.

Nosalty

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.