Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti sajtos fűszervajas karaj

Húsvéti sajtos fűszervajas karaj
Húsvéti sajtos fűszervajas karaj
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ideális a húsvéti alapanyagokból készíteni egy finom frissensültet ebédre. Mindenkinél marad húsvéti sonka, tojás. Az idei húsvétkor sajtos fűszervajat kombináltam a húsvéti alapanyagokkal. Így született ez a húsétel. Családomnak nagyon ízlett, és bármilyen körettel finom lehet.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én köretként sült burgonyát és a nálunk nagy kedvenc, dijoni mustáros répát készítettem hozzá. Recept a blogomon megtalálható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajt minél nagyobb szeletekre kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Elkészítjük a tölteléket: a szobahőmérsékletű vajat a reszelt sajttal jól összedolgozzuk. Hozzáadunk egy kevés sót, borsot, és aprított petrezselyemzölddel ízlés szerint ízesítjük.
  3. A hússzeletek egyik oldalára helyezzük a vajas tölteléket, erre jön egy szelet sonka és néhány karikára vágott főtt tojás.
  4. A hús másik oldalával beborítjuk, és hústűvel rögzítjük, hogy ne folyjon ki a töltelék.
  5. A szokásos módon panírozzuk a húst (liszt, tojás, prézli). Érdemes duplán panírozni, majd forró olajban fedő alatt kisütjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 638
elküldve: 3
receptkönyvben: 69
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszervajas rántott karaj, rántott sertéskaraj tojással és sonkával töltve, töltött fűszervaja karaj bundában

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1665
sertés rövidkaraj 0.5 kg
sonka 4 dkg
főtt tojás 2 db
finomliszt 2 csapott ek
zsemlemorzsa 3 ek
napraforgó olaj 5 dl
tojás 3 db
vaj 10 dkg
trappista sajt 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0.5 csokor