Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti pogácsa 2.

Húsvéti pogácsa 2.
Húsvéti pogácsa 2.
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon finom, omlós pogácsarecept, amit húsvéti köntösbe öltöztettem. A díszítésül szolgáló magok nem csak széppé teszik, hanem finomabbá is. Az elkészítésről készült fázisképek  itt láthatók.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

Az élesztőhöz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a megkelesztett élesztős tejfölt és a sót.
  3. Összegyúrjuk. (Vagy az egészet belerakjuk a kenyérsütő gépbe, és a dagasztóprogrammal készítjük a tésztát.)  Nem kell várni a tésztával, azonnal feldolgozható. 
  4. A tésztát kinyújtjuk kisujjnyi vastagra.
  5. A nyuszihoz a kerek formával szaggatjuk ki a tésztát, majd a pogácsaszaggatóval két kis fület szabunk ki minden kerek lapból, és az itt látható képek szerint összeállítjuk a nyuszikat.
  6. Sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk, megkenjük tojásfehérjével, és a magokkal díszítjük. A szemek helyére 1-1 egész borsot teszünk.
  7. A tojáshoz a pogácsaszaggatót tojás alakúra nyomjuk, kiszaggatjuk a tésztát.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük a tojásfehérjével, és kidíszítjük a magokkal (pl. egy papírtölcsér segítségével). Megsütjük.

  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 236
elküldve: 1
receptkönyvben: 93
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

azila

Mióta szakács: 2011.01.09.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

nyuszis pogácsa, húsvéti tojás pogácsa, figurás pogácsa, nyulas pogácsa

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Azila1
azila / Azila1 Mon, 2013-04-22 16:28

Köszönöm szépen a visszajelzéseket, örülök, hogy tetszett a recept.:)

Jucmok
Jucmok Fri, 2013-04-19 15:49

Hallo,
Húsvétra nyuszik és tojások tömkelegét gyártottuk le. :)
A tészta kicsit zsíros lett, de valóban finom, omlós volt.
Öröm volt minden egyes darabot díszítgetni, egyedivé varázsolni, igazán kreatív kis program.
Köszi a receptért,
Jucmok

Batida
Batida / Batida Wed, 2011-04-20 12:02

Bűbájosak ezek a nyuszik, és a fázisképek nagyon sokatmondóak. :-))) Köszi a receptért!! Saved...

833
finomliszt 70 dkg
margarin 25 dkg
sertészsír 18 dkg
tojássárgája 3 db
0 ízlés szerint
citromlé 0.5 citromból nyert
tojásfehérje 1 db
szezámmag 1 ek
élesztő 3 dkg
cukor 1 teáskanál
tejföl 2 dl