r
Nosalty Logó

Szüreti kalács ahogy Coook készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Coook
Szüreti kalács ahogy Coook készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Kenéshez

Összesen 591 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Kenéshez

Összesen 3545 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Kenéshez

Összesen 315 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 591 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    80.7 g

Zsír

  • Összesen
    128.1 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3559.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    870 mg
  • Nátrium
    1796 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    500 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    130 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2093 micro
  • β-crypt
    499 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1867 micro
Összesen 3545 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Kenéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt. A kézmeleg tejben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni (felhabosodni), 5-10 percig.
  2. A liszthez adjuk a sót, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a zsírt, majd hozzáöntjük az élesztős tejet is.
  3. Robotgépben a dagasztókarral vagy fakanállal kézzel jól kikeverjük, dagasztjuk, amíg el nem válik az edény falától, majd kevés liszttel megszórva félretesszük kelni.
  4. Nagyjából 1 óra alatt hagyjuk a duplájára dagadni.
  5. Kikaparjuk a tálból, és lisztezett felületen kicsit kinyomkodjuk belőle a levegőt, nagyjából téglalapra formázzuk, majd a paprika, olvasztott zsír és a kávéskanál só keverékével megkenjük, és feltekerjük.
  6. Tepsire tesszük, ott is hagyjuk kelni kb. fél órát, majd kb. 45-60 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5610
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kecelen ezt a kalácsot eszik szüretkor a szőlőben. Édesen is készíthető, akkor a töltelékbe só helyett cukrot keverjünk.

Hozzávalók

Tésztához

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek